Wijk bij Duurstede, 11 september 2017. Door de 3-1 verliespartij die CDW 1 zaterdag leed tegen Vriendenschaar in Culemborg zit het bekeravontuur er op. Eerder al werd er thuis met 0-0 gelijk gespeeld tegen Tricht.

Iedereen krijgt een kans

Net als in het voorafgaande oefenprogramma al gebeurde was er ook in de wedstrijd tegen Vriendenschaar weer sprake van een gewijzigd team ten opzichte van de wedstrijden daarvoor. Zo wil trainer Joost Kooijman en zijn assistenten iedereen bekijken en gelijke kansen geven om zo tot het beste en sterkste team te komen waarmee de competitie ingegaan wordt. Een hele puzzel voor de trainers, zeker als men weet dat er 21 spelers en 3 keepers om de plaatsen strijden.

Vriendenschaar – CDW

Gelukkig was het Culemborgse kunstgras na enkele gigantische regenbuien eerder wel bespeelbaar maar gezegd mag wel worden dat de kwaliteit van die mat in de loop der jaren wel sterk achteruit gegaan is. Maar daar lag het niet aan dat het bij CDW stroef draaide, het was weer even wennen aan mensen op andere plaatsen of spelers die in deze wedstrijd hun vaardigheden mochten vertonen. Voordat de thuisploeg in de 16e minuut aan de leiding kwam was CDW zeker niet minder maar leuke aanvallen opzetten en die vervolgen met matige tot slechte voorzetten levert weinig op. Een verkeerde timing van aanvoerder Robbin van den Berg in de 16e minuut bracht de 1-0. De bal stuiterde voor hem op met een vreemde curve en de weg was vrij voor Joshua Cohen. Die klopte Sander de Zeeuw met een laag schot. Kort voor de rust pikte Ingmar de Wit de bal van een verdediger af maar de Vriendenschaarkeeper kon de gelijkmaker redelijk eenvoudig voorkomen. In de laatste minuten hield keeper Sander zijn team met enkele sterke reddingen nog in de wedstrijd, rust 1-0.

Tweede Helft

Robert Overvest en Jens van Doorn kwamen na de rust voor Youri Reimert en Floris van Dijk. Zo gingen er 2 spitsen af en kwamen er een spits en een middenvelder voor terug. Het lag zeker niet aan de nieuwkomers, maar eerlijk gezegd kwam CDW er na de rust minder aan te pas dan daarvoor. Vriendenschaar bewees al verder te zijn dan de Wijkenaren die nog maar zelden in de 16 meter van de gastheren opdoken. Na een sterke actie van Benjamin Polman werd het nog wel 1-1 in de 60e minuut. Zijn strakke voorzet werd door een verdediger aangeraakt en de keeper was kansloos. Roderik Sybesma gaf het laatste zetje, 1-1. Zou CDW dan toch nog voor een ommekeer kunnen zorgen? Nou niet echt, het enige moment was na 67 minuten via Jens van Doorn die langs zijn man glipte. Hij ahd geen geluk, zijn prima schot ging net over de verre kruising. Daarna sloeg Vriendenschaar toe bij de volgende aanval. Weer was het Joshua Cohen die een mooie aanval beheerst afrondde. Kort nadat ook Marijn Kroodsma er als vervanger van Stefan Nesselaar in kwam werd het 3-1 door Serviano Martina. Kort voor het einde kreeg Marijn een uitgelezen kans van Robert om er 3-2 van te maken maar ook dat mislukte, de verdiende overwinning van de thuisclub kwam niet meer in gevaar. Nog 1 wedstrijd komt er aan voor de bekerronde, zaterdag a.s. mogen we op bezoek bij de buren, SVL – CDW staat op het programma, daarna begint de competitie op 23 september met CDW – FC de Bilt.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha