Wijk bij Duurstede, 8 maart 2020. Het eerste team van tafeltennisvereniging Effect heeft met een 3-2 overwinning op SVE iets afstand genomen van de laatste plek in de eerste klasse. Het belang van de aanwezigheid van Björn Jansen werd weer aangetoond. Hij won zijn beide enkelspelen en had daarmee een belangrijk aandeel in de overwinning. Hij stond tegen SVE geen enkele game af. Gert Loef toonde zijn doorzettingsvermogen en won de eerste partij van de avond in de derde game met 13-11. Halverwege de competitie staat Effect 1 slechts een enkel punt verwijderd van de degradatieplaats. Dat wordt dus een spannende tweede competitiehelft.

HTTC - Effect 2 4-1

Tegen de concurrent uit Houten stond de 4-1 nederlaag van vorig seizoen nog vers in het geheugen. Dat moest beter. Maar weer leden de Wijkenaren een dikke nederlaag. En wederom was men zeer aan elkaar gewaagd, getuige de game-uitslagen van 19-17, 14-12 en 13-11. Ruud van Os begon zijn eerste partij sterk met twee games winst. In de derde game had hij pech en verloor deze nipt. Zijn tegenstander Coen Drijfhout putte hier moed uit en vocht zich knap terug, waardoor het punt uiteindelijk toch in vijf games naar Houten ging. Ook het dubbelspel verloren de mannen uit Wijk nipt. Harrie Groeneveld won zijn laatste partij van Coen Drijfhout in vijf spannende games en maakte daarmee de eindstand nog iets dragelijk. Toch blijft Effect 2 fier op kop halverwege van de competitie.

Effect 3 - REGA 4-1

Invaller Gerard Wijman was de grote man van de avond in team 3. Hij nam door winst in zijn beide enkelspelen twee belangrijke punten voor zijn rekening. Rob Hamoen had een goede avond en won zijn eerste partij in deze competitie. Ook het dubbel won Effect 3, hoewel het team totaal niet op elkaar was ingespeeld. Een mooie plek in de middenmoot is een goed resultaat voor de debutant in de vierde klasse.

Effect - TVS 8-2

Reguliere competitie. Een belangrijke overwinning tegen de rode lantaarndrager uit Scherpenzeel. Mazen Altanoush en Grard Wijman waren ongenaakbaar en wonnen beide drie partijen. Jeroen van der Geer was deze avond goed voor twee punten. Het dubbelspel was superspannend, maar in vijf lange games ging het punt uiteindelijk naar TVS. Halverwege de competitie staat Effect hierdoor mooi in de middenmoot.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha