Wijk bij Duurstede, 8 maart 2020. Na een pittige najaars- en zaalcompetitie mochten de meiden van Dorsteti MB1 gisteren voor het eerst weer het veld op voor de voorjaarscompetitie. Een moment waar zij, ondanks hun degradatie naar de tweede klasse, enorm naar hadden uitgekeken. De sfeer in de dug-out was dan ook strijdbaar. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen de dames van Spanderbosch MB3 in Hilversum.

Eerste helft

Na een winterseizoen in de zaal is het altijd weer aangenaam wennen op het grote veld, maar al tijdens de trainingen bleken de Wijkse dames hierin weer helemaal in hun element. Ondanks de vele regen van de laatste tijd, werd er fanatiek getraind. In de eerste helft van de wedstrijd moest het team uit Wijk nog wel wat in de wedstrijd komen. Desondanks werd er na ruim 20 minuten een doelpunt gemaakt door de Wijkse hockeysters. Voor de rust volgde er nog een, dus MB1 ging met 0-2 de dug-out voor een peptalk van coach Edwin.

Na de rust

Coach Edwin kent zijn team al jaren en hij weet daarom precies wat de dames nodig hebben om het beste uit zichzelf te halen. Dat bleek ook tijdens deze wedstrijd weer. In rap tempo vielen er in de tweede helft van de wedstrijd nog 8 doelpunten aan Wijkse zijde, waarvan de laatste in de laatste minuut. Dit maakte de eindstand van deze eerste voorjaarscompetitiewedstrijd van MB1 0-10. Een mooie voorbode voor de rest van het seizoen voor Fee, Milou, Sterre, Isabel, Laura, Philène, Brechtje, Finne, Tara, Sem, Fleur, Tess, Isa, Paulien en een zeer tevreden coach Edwin.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha