Wijk bij Duurstede, 3 juni 2019. In het weekend van 1 en 2 juni waren de sportzalen op sportpark Mariënhoeve het toneel van het NJK Badminton, de Nederlandse JeugdKampioenschappen 2019. Alle nationale jeugdtoppers reisden dus af naar Wijk om hun vaak spectaculaire wedstrijden hier te spelen. Op zaterdag (1 juni dus) werd op in totaal 20 banen - in 2 hallen tegelijk - gespeeld en op zondag (2 juni) de vervolgwedstrijden in 1 hal tot de kampioenen van Nederland bekend waren van de enkel-, dubbel en mix-variant in de volgende leeftijdscategorieën: U13 (onder 13 jaar, de jongste categorie), U15, U17 en U19. Aan het eind van de rit waren er 3 spelers die zelfs in alledrie de spelsoorten kampioen van Nederland waren: Noah Haase (U15), Amy Tan en Finn Achthoven (beiden U17).

Warm!

Terwijl buiten de mussen van het dak vielen, streden zij om de hoogste eer. De dag werd mede mogelijk gemaakt door de Stichting WijkSport en een aantal vrijwilligers die (o.a.) de bar bemanden; de speciale NJK-soep en –macaroni vielen goed in de smaak bij de aanwezigen. Enkele (met name) jeugdleden van de Wijkse BadmintonClub Ricochet hielpen daarnaast bij het tellen van de wedstrijden. Ook vele (ex-)toppers kwamen coachen bij of kijken naar de verrichtingen van de toekomstbeloften. Zo gaven huidige topspelers Cheryl Seinen en Robin Tabeling acte de présence en waren ook enkele Nederlands kampioenen aanwezig: Dicky Palyama, Eline Coene en Ilse v/d Brugwal, de oud-wereldkampioene Para-badminton die vorige week nog 3-voudig Nederlands Kampioen werd. De talrijke bezoekers werden dus gastvrij en enthousiast ontvangen in Wijk en hebben kunnen genieten van een flink aantal topbadmintonwedstrijden van de beste jeugdspelers van Nederland!

Uitslagen

Uitslagen vind je op de site van de badmintonbond. Op zaterdag 6 juni gaat het badminton-spektakel op sportpark Mariënhoeve weer verder, met een voorronde van het NK voor competitieteams. Kom zelf kijken van 10 tot 17 uur! Bij BadmintonClub Ricochet, Witte hallencomplex (Overige sporten), Sportpark Mariënhoeve, Lekdijk Oost 15A, 3961 MB Wijk bij Duurstede

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha