Wijk bij Duurstede, 30 mei 2019. Waar gaan we ons de komende jaren op richten als het om sport en bewegen gaat? Dát staat straks in het Wijks Sportakkoord. In de zomer van 2018 is een Nationaal Sportakkoord gesloten met als hoofddoel zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Daarin zijn zes ambities geformuleerd, zoals sporten & bewegen, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur en een duurzame sportinfrastructuur. “Lekker bewegen, het doel is om dat vanzelfsprekend te maken. Samen met sportaanbieders, ondernemers, maatschappelijke partners en betrokken inwoners maken we een Lokaal Sportakkoord. De inhoud hiervan bepalen we met elkaar”, aldus wethouder Joustra.

Positieve energie

Connie Eli merkte als voorzitter van Stichting Wijksport dat er veel positieve energie is bij de verschillende partijen. “Tijdens onze bredere bijeenkomst op 8 mei met de sportaanbieders op ons park kwam ik erachter dat verbinding de sleutel is. Het is dus fantastisch dat dit jaar alle partners bij elkaar komen en dat we samen gaan zorgen dat alle inwoners van Cothen, Langbroek en Wijk met sport en bewegen zo vitaal mogelijk blijven.”

Regisseur lokaal sportakkoord

Voor het opstellen van een Lokaal Sportakkoord stelt het Rijk financiële middelen beschikbaar voor een regisseur. De regisseur heeft de taak om diverse partijen aan tafel te krijgen en het gesprek over de invulling van een sportakkoord en de afspraken daarbinnen mogelijk te maken. Voor onze gemeente vervult Olga Boogaers deze rol. “Ik kijk ernaar uit samen met de inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede te komen tot een concreet Wijks Sportakkoord. Een plan dat richting geeft aan de toekomstige activiteiten van sportaanbieders, maatschappelijke partijen, bedrijven en inwoners.”

U doet toch ook mee?

Het Lokale Sportakkoord wordt een sportakkoord van ons allemaal. Het is geen papieren tijger, maar een concrete en praktische invulling van onze gezamenlijke ambities. Dus wilt u meepraten als inwoner, sporter, bestuurslid, vrijwilliger, ondernemer of professional, meldt u zich dan bij Olga Boogaers. U kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-21646343. Er worden bijeenkomsten georganiseerd waar u kunt meepraten en meedenken.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha