Langbroek, 26 mei 2019. Afgelopen zaterdag moest SVL uit spelen tegen Sportlust 49, de ploeg uit Woerden was al reeds kampioen van de eerste klasse C. Maar voor SVL stond er veel op spel want er moest zeker gelijk worden gespeeld om nog behoud te hebben om in de eerste klasse te blijven. SVL speelde in Woerden een zeer goede wedstrijd al waren er nogal wat spelers geblesseerd. Met zo drie invallers liep het op rolletjes en alles stond op zijn plek, waardoor er nauwelijks kansen werden weggegeven. En met de uitslag van 3-1 voor SVL werd wel aangegeven dat er toch veel meer in had gezeten. Het elftal speelde voortreffelijk maar een speler wil ik zeker noemen dat was Geert Willem Merkens die zeker een handvol reddingen verrichten. 

Eerste klasse

De eerste helft was het tot de 28e minuut aftasten daarna was er een mogelijkheid voor Sportlust 49, maar de ingeschoten bal werd door Kevin van Leeuwen weggetrapt van de doellijn. In de 30e minuut kreeg Kevin van Leeuwen geel voor een overtreding. In de 30 minuut kreeg Alex van Eem de bal aangegeven in het strafschopgebied hij schoot de bal ineens achter de keeper van Sportlust 49 en was het verdiend 1-0 voor SVL. Met deze stand werd er gerust en na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. De 48e minuut was Ali Alkan dicht bij de 2-0 maar zijn schot werd gekeerd door de keeper. In de 57e minuut werd Sjoerd Aalbertsen, die geblesseerd was, gewisseld en kwam Tolga Albayrak het veld in. In de 70e minuut kwam Danny Kuijer op links op en zette de bal voor en kon Selçuk Albayrak de bal achter de keeper van Sportlust 49 tikken en was het 2-0. In de 73e minnut werd het zelfs 3-0 uit een voorzet van Willen Baaij tikte Alex van Eem zijn tweede doelpunt binnen. Al maakte Sportlust er nog 3-1 van , SVL was door deze stand zeker van behoud in de eerste klasse. Ook werd Selçuk Albayrak in de laatste vijf minuten nog gewisseld en kwam Koen van Dijk het veld in.

Opstelling SVL; Geert Willem Merkens, Erik Eckeveld, Kevin van Leeuwen, Bastin Hofman, Danny Kuijer, Walter Cremers, Alex van Eem, Selçuk Albayrak (Koen van Dijk),  Ali Alkan, Willem Baaij en Sjoerd Aalbertsen (Tolga Albayrak).

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha