Wijk bij Duurstede, 3 februari 2019. In de gemeente Wijk zijn sinds een aantal jaren buursportcoaches actief. Het voornaamste doel is het sport- en beweegaanbod te stimuleren en dit aan te laten sluiten bij de behoeften van de inwoners. Naast de locatie van de Stichting Wijksport op Mariënhoeve worden in de gymzaal van Brede school Het Anker wekelijks kennismakingslessen verzorgd door Bianca van Asch.

Kennismaken

Als buurtsportcoach wil ze kinderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met verschillende sporten. Bij alle clinics of spelen in de gymzaal is Bianca aanwezig. Zij helpt kinderen die het spannend vinden, meer begeleiding nodig hebben of juist meer uitdagingen nodig hebben of doet gewoon gezellig mee.

Clinics

De invulling bestaat uit een breed aanbod van sporten voor basisschoolleerlingen gedurende het hele schooljaar. Vaak is het voor kinderen kennis maken met bepaalde sporten, waar spelenderwijs, bijvoorbeeld bij judo, gewerkt wordt aan motoriek en zelfvertrouwen. De lokale sportverenigingen die een clinic verzorgen hebben er natuurlijk baat bij dat kinderen nadien daadwerkelijk doorstromen naar een van de clubs.

Met opa en oma

Een nieuwe activiteit in 2019 is het gecombineerd sporten met ouder, verzorger, opa of oma. Deelname op de donderdagmiddag staat open voor alle scholen en ook hier gaat het om het bewegen afgestemd op de leeftijd van het kind, afgewisseld met een geheugenspelletje als rustpuntje. Zo stond afgelopen week touwzwaaien, klimmen en klauteren met diep springen gevolgd door een judorol, (zit)voetbal, balans parcours met lopen over een slackline, een evenwichtsbalk en als laatste beweeg memory, op het programma. Als afsluiting deden alle ouders, verzorgers, opa's, oma's en kinderen een beweegspel wat lijkt op 'Ik ga op reis en ik neem mee...'

Gratis

Opgeven kan altijd, de groepen worden ingedeeld naar leeftijd, deelname is gratis en Ankersports werkt onafhankelijk van de school. Via www.sjorssportief.nl kan je je inschrijven. Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha