Wijk bij Duurstede, 4 november 2018. Afgelopen vrijdag heeft Effect 1 een inhaalwedstrijd gespeeld in het verre Lelystad. Ze gingen ietwat teleurgesteld huiswaarts met een puntendeling , 5- 5 dus. De tegenstanders waren duidelijk niet van plan Effect een vrije doorgang te verlenen. Ze hadden zelf ook hard punten nodig om niet in degradatiegevaar te komen. Excuses waren er natuurlijk ook: Het gehele Effect team had last van ballen die bleven hangen op de nieuwe tafel en van de stroeve vloer.

Geluksballen

Bjorn Jansen wist uiteindelijk het beste met de omstandigheden om te gaan en zorgde getrouw voor drie duidelijke overwinningen. Het dubbel met Thom Dikhoff werd een benauwde overwinning. Enkele geluksballen zorgden voor de vereiste ommekeer. Uiteindelijk werd er met 11-9 in de beslissende vijfde game gewonnen. De enige echte meevaller voor Effect op die avond.

Steeds beter

Gert Loef begon gaandeweg de avond steeds beter te spelen, maar hij kon zijn beste partij van de avond net niet winnend afsluiten tegen Jasper. Wel een lichtpunt voor de tweede helft van het seizoen dat Gert weer naar zijn oude niveau toegroeit. Hopelijk zet hij deze trend door. Thom Dikhoff wist moeizaam tot een winstpartij te komen en verloor zijn afsluitende partij nipt met 17-15 in de vijfde game tegen Edo. Hij ging strijdend ten onder. Effect 1 sluit de eerste helft van de competitie af met een tweede plaats en een achterstand van 5 punten op koploper Hilversum. Het zal een hele toer worden om via een kampioenschap terug te keren naar de eerste klasse. Maar wie weet...

Hilversum 12 - Effect 2: 3-7

Gerard Wijman was op dreef, want hij won alledrie zijn wedstrijden! Een prima prestatie. Theo Wiegers en Mazen wonnen deze keer geen enkele partij, maar waren beiden wel weer erg dicht bij winst. Maar ja.... Ook met dubbelen waren Theo en Mazen telkens dichtbij game-winst, maar verloren in vier games. Het wordt een heel lastige klus om de derde klasse te houden.

Duo Elan 5 - Effect 1: 0-5

Een klinkende uitslag voor Effect 1. Nadat Eric Toirkens zijn eerste partij ogenschijnlijk simpel won, nam Harrie Groeneveld meteen revanche in zijn eerste partij. Het leek een copy te worden van de heenwedstrijd, waarbij toen de vijf games allemaal met twee punten verschil waren geëindigd. De eerste game eindigde meteen weer in 16-14 verlies voor Groeneveld. Dat was echter meteen het enige gameverlies voor hem deze avond, want hij herpakte zich en won de volgende drie games met gemak. Ook Eric Toirkens verloor slechts een enkele game. Ook het dubbel werd in drie games gewonnen. Met één wedstrijd minder gespeeld op 1 punt van de koploper, op weg naar het kampioenschap? Het is in ieder geval een spannende poule, waarbij nog 4 teams dicht bij elkaar staan en nog hebben uitzicht op het kampioenschap.

Bunschot - Effect 3: 4-1

Afgelopen woensdag was Effect 3 te gast bij de a.s. kampioen. Vader en zoon de Graaf hadden in Wijk al aangetoond een pietsie te stek te zijn voor Effect. Ook dit keer wist Paul Eriks, als was het met 15-13 in de vijfde game, senior de Graaf te verslaan. Alle andere enkelspelen gingen voor Effect verloren. Ook het dubbel ging in vier games naar Bunshot maar dat was wel een uiterst enerverende partij. Leuke rally's en mooie punten van beide partijen. Nu nog alleen verbeteringen op het gebied van scoren, ipv weggeven, trainen en Effect wint vast weer eens een wedstrijd.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha