Wijk bij Duurstede, 29 oktober 2018. Gratis introductie Kinder Kung Fu met Rots & Water Training op woensdag 31 oktober van 14.00-15.00 Sportpark Marienhoeve, Dojo 3 , Wijk bij Duurstede. Meer info: www.taichi-reiki.nl Opgeven kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Sjors Sportief. Meer info over Rots & Water vindt u hier.

Kung fu

Kung fu is goed voor de algemene gezondheid en zelfverzekerdheid van het kind, zonder dat daarbij vechten centraal staat, maar juist de filosofie en kunstvorm van kung fu wordt benadrukt (gezondheid, discipline & vriendschap). Kung Fu training zit zo in elkaar dat het bijdraagt aan de ontwikkeling van een kind. Kung Fu leert zowel het kind een gezonde manier van omgaan met lichaam en geest aan als gewoontes die zullen leiden tot succes in het leven. De positieve Kung Fu lessen zijn bedoeld om goed gedrag en respect bij te brengen. Tijdens de lessen wordt deels het Rots & Water programma geïntegreerd. Dit programma bied vooral het trainen van mentale weerbaarheid, keuzes maken en bewust om leren gaan met situaties. Het leuke van het doen van Kungfu voor kinderen is dat ze meer zelfvertrouwen ontwikkelen, ze assertiever worden en leren omgaan met anderen. Kinderen leren om te gaan met winst en verlies, en ook om de andere kinderen binnen te groep te helpen.

Weerbaarheid

Daarnaast is krijgskunst een uitstekend middel om weerbaarheid (zowel fysiek als mentaal) te vergroten. De onderdelen van ons lesprogramma dragen bij aan deze ontwikkeling mede door oefeningen uit het Rots & Water programma.

Discipline

Naast discipline (zelfbeheersing, geduld) en inzet, wordt het sport & spel-element niet uit het oog verloren tijdens de lessen. Er wordt uiteraard ook aandacht besteed aan het "kind-zijn" en aan veiligheid. We trainen niet "tegen elkaar" maar "met elkaar" vanuit respect en verbinding maken. Binnen onze school zal geen sprake zijn van full contact sparren. Beschermende kleding is dus overbodig.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha