Wijk bij Duurstede, 20 oktober 2018. CDW had al 2 thuiswedstrijden verloren deze kompetitie, weliswaar tegen Focus en VVZ’49 dus niet de minsten, maar toch, tegen Jonathan uit Zeist was alleen de volle winst wat telde. Zelfs bij een gelijkspel zou ons team afzakken naar een 10e plaats, dus de mouwen moesten opgestroopt worden. En dat gebeurde, een supersnelle openingsgoal en de 2-0 na 30 minuten gaven CDW de rust en kracht om het sterke Zeister team van zich af te houden. Ondanks het missen van nog wat kansen, dat was er zowel voor als na de rust nog niet uit bij CDW werd het uiteindelijk 2-1.

Snel toeslaan

Dat CDW in de beginminuten van een wedstrijd nog weleens een eerste doelpunt tegen krijgt gebeurde wel meer, maar dat ze zelf al binnen de 2 minuten scoren is best een unicum. Dat lukte wel tegen Jonathan, dat had de eerste aanval van de wedstrijd maar die nam CDW over en via back Tim van Ravenhorst die door Yoeri Lakerveld de diepte ingestuurd was kwam de voorzet. Lekker strak en laag kwam de bal voor en Ingmar de Wit schoot bij de eerste paal raak. Dat was snel toeslaan en een opsteker voor CDW dat direct goed in de wedstrijd zat en dat via een soortgelijk aanval in de 4e min. nog eens liet zien. Tim passt op Ingmar die naar de zijkant uitgeweken was, de voorzet werd teruggetrokken en door Thijs Wiegers hard net over het doel geknald. De Jonathan defensie werkte niet al te zeker, nadat Thijs de keeper onder druk zette ging de bal rap van CDW-er naar CDW-er, maar de afsluiting bleef te lang uit, ook dat was weer een kans. Jonathan herstelde zich ook een fase ongeveer halverwege de eerste helft maar dat leverde slechts wat corners en een vrije trap op, verder lagen hun gevaarlijke aanvallers aan banden bij Max, Frank, Bart, Roan en Bart. Keeper Ibi had eigenlijk in verhouding weinig te doen. In de 30e min. dook Thijs Wiegers ineens in een gat op rechts waar hij veel ruimte kreeg. Zijn vervolg was prima, precies op tijd kwam de pass op Jens van Doorn die naar binnen sneed en de bal prachtig binnen krulde. Eindelijk de verdiende 2-0 was er. Het verdere kwartier mocht CDW nog aanspraak maken op enkele vrije trappen, zeker de heupworp die Ingmar de Wit kort voor de rust kreeg was een volle ippon. Maar niet bij de niet konsekwent fluitende scheids Bajema, overigens hadden beide teams daar mee te maken, rust 2-0.

Sterk kwartier

We hebben het wel eens anders gezien, te slap beginnen aan de tweede helft en dan in de problemen komen. Maar daar was nu geen sprake van, in de eerste minuten na de pauze moest niet een verdediger van Jonathan maar hun assistent scheids aan de bak om CDW een kansrijke doorgang te beletten. Ingmar de Wit was zeker anderhalve meter voor de verdediger, maar vlaggenist van Duyvenbode kreeg het toch voor elkaar, vlag omhoog, en ja deze scheids had het toch niet in de gaten, dus weg kans. Die kwam er weer kort daarna, Max Hoogduin en Yoeri Lakerveld gingen er vandoor en de eindpass was naar Jeff Zichterman. Die had een goede hoek om te schieten, deed dat ook maar met zijn lichaam iets achterover ging het schot hoog over. Volgende aanval van CDW, de bal is op links, Thijs Wiegers duikt op in de spits en wordt aan zijn arm door de rondte getold. Weer geen reactie, maar wel een teken dat Jonathan alle middelen nodig had om CDW van zich af te houden. Enkele minuten later, nu staat Thijs aan het eind van weer een goede aanval, ook hij schiet over, maar verschil met vorige wedstrijden is dat er nu wel geschoten wordt. In de 70e min. benutte Jonathan het eigenlijk enige zwakke moment bij CDW achterin. Er was even twijfel en dus een te late reactie bij de voorzet van rechts die bij de 2e paal knap tegendraads in de hoek gekopt werd. Ibi was kansloos, de 2-1 lag achter hem in het net. Dan 77e min., vrije trap van ruime afstand die door de spelmaker op de lat geknald werd, Jonathan moest wel en kwam ook. Nog 15 min., Bart van de Leemkolk is leeg, Marijn Kroodsma komt voor hem. Nog 10 minuten, Jeff is vrij voor het doel en knalt de 100% kans over het doel. Dan nog ruim 5 minuten, Ingmar wordt weer eens onderuit gemaaid, weer geen enkele reactie, geen vrije trap, geen geel, onbegrijpelijk. Kort voor tijd, Lars Mulder komt voor Jens van Doorn. En na een corner van Yoeri heeft Lars de bal bijna op de doellijn voor het intikken. Daar stonden natuurlijk ook enkele verdedigers die alsnog kans zagen de bal weg te maaien.

En de grootste verrassing, bij het ingaan van de 90e min. was het ineens klaar, niks geen blessuretijd, scheids Bajema hield het voor gezien. Uiteraard tot tevredenheid van CDW. De stand; VVZ’49 is los en staat op 15 punten, CDW sluit aan bij de achtervolgers die 11, 10 en 9 punten hebben. Een daarvan is DOSC uit Den Dolder, die staan net als wij op 9 punten met een beter doelsaldo. Daar in Den Dolder gaat de reis volgende week naar toe, aanvang 14.30 uur. CDW speelde met; Ibrahim el Salih - Max Hoogduin - Roan van Zalingen - Frank Barte - Tim van Ravenhorst - Bart van de Leemkolk (Marijn Kroodsma) - Yoeri Lakerveld - Jeff Zichterman - Thijs Wiegers - Jens van Doorn - Ingmar de Wit (Lars Mulder).

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha