Wijk bij Duurstede, 17 oktober 2018. Zowel Gert Loef als Thom Dikhoff wonnen één partij deze week. Meer zat er niet in tegen het stugge Bijmaat. Bjorn Jansen had weinig moeite met de tegenstanders en won met ogenschijnlijk gemak alle drie zijn partijen. Het dubbel Thom/Bjorn begon stroef en won de eerste game ternauwernood. De 2e en 3e game werden vervolgens eenvoudig gewonnen. Na vier wedstrijden doet het team mee om de titel, maar moet dan wel twee punten goedmaken op koploper Hilversum eindstand Effect 1 - Bijmaat 2 6-4 .

Effect 2 - VTV 7 1-9

Het verschil in sterkte was minder groot dan de uitslag doet vermoeden. Effect trok echter telkens aan het kortste eind wanneer het spannend werd. Gelukkig voor Effect won Eric Toirkens op het nippertje de allerlaatste partij van de avond. Zoals het bij deze wedstrijd hoorde: met 11-9 in de vijfde game. Theo Wiegers verloor één partij in vijf games en ook het het dubbelspel, samen met Eric Toirkens, wederom in vijf games. Ondanks een 10-7 voorsprong in de 5e game, werd ook deze partij toch nog uit handen gegeven en gewonnen door VTV. Gerard Wijman won deze keer geen enkel partij. Na vier wedstrijden staat Effect 2 troosteloos onderaan.

duo:

Almeerspin 2 - Effect 1 3-2

Zowel Ruud van Os als Eric Toirkens hadden niet hun beste avond. Veel onnodige fouten en taaie tegenstanders resulteerden in het eerste verlies van dit seizoen. Hiermee liet het team de kans liggen om de koppositie in de poule over te nemen. Ruud van Os wist de openingspartij nog nét in 5 games te winnen, na een 10-8 achterstand in de vijfde game. Eric Toirkens won ook één partij. Met dubbelen kwam Effect er niet aan te pas. Het was duidelijk dat het team niet was ingespeeld en in 3 games werd verloren.

Effect 2 - de Schans 1 5-0

Een klinkende overwinning deze keer. Effect 2 staat met deze mooie uitslag halverwege deze competitie netjes op de derde plek. Zowel Nathalie van Kuijk als Rob Hamoen verloren wel games, maar geen enkele partij. De 2e game van het dubbelspel werd ternauwernood met 13-11 gewonnen, maar daarna was de weerstand van De Schans gebroken en werd de derde game met 11-3 gewonnen.

Fletio - Effect 3 4-1

Afgelopen maandag mocht Effect 3 in Vleuten onze kunsten vertonen. Olfert Zwakman was er weer bij, dus was er vertrouwen in een goede uitslag. Olfert trapte af en ja, hij won zijn eerste partij na zijn vakantie. Daarna was Paul Eriks aan zet. Maar helaas, Paul is op dit moment totaal niet in vorm. Hij liet zich veel te eenvoudig uit zijn spel halen en kon dat niet compenseren met zijn routine. Het dubbel was bijzonder spannend. Na een 2-0 achterstand kwamen Olfert Zwakman en John Maas sterk terug. Ze maakten er 2-2 van. De beslissende vijfde game ging ook voorspoedig. Een 7-5 voorsprong werd onderbroken door de tegenpartij met de mededeling dat het serveren bij de wisseling gewijzigd was. Dat mocht volgens hen niet. Ze verzochten om vanaf 5-5 het spel te hervatten in de oude opstelling. Funest voor Effect want ze waren volledig uit de winnende flow. Uiteindelijk werd deze 5e set verloren. Wellicht is het team toch iets te sportief? De laatste twee enkelspelen werden ook verloren zodat een 4-1 nederlaag het eindresultaat was.

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha