Wijk bij Duurstede, 1 oktober 2018. De Wijkse judoka Daan ten Heuvel heeft zaterdag zilver gepakt op het Nederlands kampioenschap judo in de klasse tot 73 kilogram. Daan, één van de titelfavorieten, kwam alleen in de finale nét iets tekort tegen zijn tegenstander Roy Schipper.

Als winnaar van het Nationaal Kwalificatie Toernooi, dat drie weken eerder plaatsvond, was Daan één van de kanshebbers voor de Nederlandse Titel. Zijn loting was goed. ,,De loting is zoals het hoort. Alle kanshebbers staan uit elkaar”, aldus Daan na het zien van de loting, die een dag eerder bekend werd gemaakt. ,,Als ik gewoon ga judoën en m’n ding doe komt het goed. Ik ben goed uitgerust en voel me topfit.”

De eerste twee partijen van het toernooi wist Daan beiden overtuigend te beslissen met ippon, hoewel daar bij de tweede wel een golden score voor nodig was. Na zo’n twee minuten in deze verlenging verraste Daan zijn tegenstander uit het niets en trakteerde hij het publiek op een spetterend punt, ippon.

In de halve finale stond Daan tegen de kanshebber Kenneth Henneveld, die bij de junioren al tweemaal de Nederlandse titel wist te behalen. Een lastige tegenstander dus. ,,Ik kan van Kenneth winnen en verliezen. Maar het wordt wel een hele lastige pot”, aldus Daan van tevoren. Echter bleek Daan in topvorm te zijn, en wist hij Henneveld tweemaal overtuigend op zijn rug te leggen, goed voor een plaats in de finale. Deze werd door een klein foutje van Daan verloren, waardoor hij zilver pakte.

Het zilver van zaterdag is voor Daan zijn eerste medaille op een NK bij de senioren. Een mooie beloning voor het harde trainen op het trainingscentrum in Papendal. Volgende week zal Daan afreizen naar Schotland voor de World Cup in Glasgow.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha