Wijk bij Duurstede, 28 augustus 2018. Hockeyers uit Frankrijk, België, Engeland en Nederland. Legio vrijwilligers die dagenlang slepen, sjouwen en bouwen en een grote dosis sportiviteit. Het waren de ingrediënten van een zeer geslaagd tweedaags hockeytoernooi bij Dorsteti.

Supersportief

Terwijl ouders en andere geïnteresseerden het kouder kregen naarmate de zaterdag verstreek, hielden de hoofdrolspelers van het sportieve evenement zich warm door flink te rennen in de 25 minuten durende 7 tegen 7 wedstrijdjes. Gelukkig was het weer zondag een stuk beter. Voor veel teams van Dorsteti was het de aftrap en kennismaking voor het nieuwe seizoen dat voor de deur staat. Daarnaast waren er ook samengestelde teams, bestaande uit jongens en meiden. En waren er handjes te kort? Dan vielen de hockeyers van Dorsteti toch gewoon in, in het team van Luik, Wattignies of Engeland? Hoe sportief wil je het hebben!

Clinic en feest

’s Middags trok hockey international Bjorn Kellerman veel bekijks tijdens zijn clinic. De spits van het Nederlands heren-elftal liet zijn vaardigheden zien en nam daarna ruimschoots de tijd om met iedereen op de foto te gaan. In de avond was het een intercultureel feest van jewelste in de kantine van Dorsteti. Zowel de leiders en vele vrijwilligers als de kinderen kletsten honderduit met elkaar, hier en daar geholpen door Google translate.

Prijzen

Naast bekers voor de winnaars van de eerste drie plaatsen, waren er ook medailles voor alle deelnemers en een speciale sportiviteitsprijs voor de D, C en B-teams die zich het meest sportief hadden laten zien op het veld. Op naar weer een geslaagd Vikingtoernooi in het nieuwe jaar! Meer foto's staan in het fotoarchief van ditiswijk.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha