Wijk bij Duurstede, 29 mei 2018. Levi van Wijnbergen en Emiel Nortier uit Wijk bij Duurstede zijn Nederlands Kampioen turnen in de meerkamp geworden. Afgelopen zaterdag waren de twee turners van Levitas in hun leeftijdscategorie de allerbeste van Nederland na zes toestellen. Maar liefst acht Levitassers hadden zich geplaatst voor de Landelijke finale, die plaatsvond in Leek (Groningen). Uiteindelijk eindigden zes van hen in de top 5 in hun leeftijdscategorie.

Spannend

Levi van Wijnbergen en Rinne Koken kwamen als eerst in actie. Pupil Levi is een turner die vooral uitblinkt in kracht- en zwaaionderdelen. Op sprong scoorde hij een 13e plek wat voor hem een normale start is. De opmars van Levi ging daarna van start. Op brug zette hij de beste score neer. Met een sterk toestel als laatste, ringen, leek hij af te stevenen op het goud. Toch maakte hij het nog spannend door een grote fout aan de ringen. Dit koste hem zo’n drie punten. De spanning was groot. Toen bleek dat niemand meer over het meerkamptotaal van de jonge turner heen ging, kon het feest op de tribune losbarsten: Levi was Nederlands Kampioen!

Voortreffelijke meerkamp

Ook Rinne turnde een voortreffelijke meerkamp, hij deed mee in de categorie ‘instap’. Na een fantastische start op sprong ging ook hij zeer stabiel door met zijn oefeningen. Rinne eindigde op plaats 4, met slechts 0,083 achterstand op de nummer 3 van het podium. Niets anders dan lof voor de 9 -arige turner.

Kampioen

In de ronde erna kwamen vier Levitassers in actie. Jeugdturners Emiel Nortier en Tycho van den Anker én junioren Mees Kooring en Julian Smith. Deze mannen turnen in de keuze-oefenstof en in de categorie ‘jeugd’ bleek Emiel Nortier ruimschoots te allerbeste. Vanaf het allereerste toestel was hij scherp, gefocust en tussendoor ontspannen: de ideale mix voor een topprestatie. Met de beste scores op ringen, sprong én brug en ruim anderhalve punt voorsprong op de nummer 2 is er geen twijfel: emiel was dit NK de allerbeste en mag zich Nederlands Kampioen noemen.

Nieuwe elementen

Tycho van den Anker heeft in de afgelopen periode enkele nieuwe elementen in zijn oefeningen ingebouwd, waardoor hij zich nu ook kan meten met de besten in zijn niveau. Hij turnde een voortreffelijke wedstrijd en kwam daarmee uit op plaats 4, slechts 0,150 punten van het podium verwijderd.

Junioren

Bij de junioren turnden Mees Kooring en Julian Smith. Waar Mees een fenomenale wedstrijd turnde kon Julian op de beslissende momenten nét niet voldoende uit blinken en eindigde op de 25e plaats. Mees maakte vooral indruk met zijn unieke rekstokoefening én zijn vloeroefening waar hij de allerbeste score behaalde. Hij behaalde uiteindelijk een mooie 5e plaats.

Senioren

Tijdens de laatste wedstrijdronde, de senioren, kwamen Kars Roeterd en Ynte la Rivière namens Levitas in actie. Kars turnde ondanks een lastig seizoen met blessures een goede wedstrijd en liet hierin ook zijn reuzendraai – streksalto zien op de rekstok. Deze combinatie had de turner al bijna een jaar niet laten zien. Al met al eindidge hij op de 5e plaats. Bij Ynte ging het helaas mis bij zijn brugoefening en aan de ringen waardoor hij, ondanks goede scores op vloer en sprong eindigde op de 22e plaats.

Trotse trainer

Michiel Jansen, trainer van deze heren had een fantastische dag en was vol lof over de prestaties van zijn pupillen. Levitas wil alle heren van harte feliciteren met deze mooie prestaties!

Ynte Kars

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha