Wijk bij Duurstede, 27 mei 2018. In de voorlopig laatste wedstrijd in de 2e klasse heeft CDW in Loosdrecht tegen Victoria vooral in de eerste helft laten zien dat ze eigenlijk wel het niveau van die klasse hebben. Maar dat ook in doelpunten uitdrukken blijft een probleem, ondanks 3 grote kansen bleef het tot de rust 0-0. In de tweede helft werd wel degelijk duidelijk waarom CDW gedegradeerd is, er was niets meer over van het elan van voor de rust. En zeker, het was ook warm voetbalweer voor de Victorianen, maar die pakten de op een presenteerblaadje aangegeven kansen wel uit en wonnen uiteindelijk met 5-0.

Aan elkaar gewaagd

Het wordt een repeterend verhaal, maar het klopt wel degelijk. Ook tegen Victoria, toch de nr. 3 van de ranglijst keek CDW eerste even de kat uit de boom en het kreeg daarin ook direct een eerste waarschuwing te verwerken. Dat liep goed af, daarna nam CDW langzaam aan de regie over en na een fraaie actie van Tim van Ravenhorst zwiepte hij de bal iets te hoog voor de pot. Daar kon Jeff Zichterman net niet bij. Volgende minuut, volgende aanval, dat werd een vrije trap voor CDW die Stefan Nesselaar net langs de verre paal krulde. En volgend schot van Nessie pakte de keeper goed. Victoria kwam ook wel aan aanvallen toe, maar het centrale blok bij CDW achterin (Frank Barte-Lennard Nienhaus en Bart van de Leemkolk) stond steeds perfect opgesteld. Dan na ruim een kwartier, Bart van de Leemkolk komt mee op en wint een kopduel en daarvan profiteerde Ingmar de Wit. Die glipte langs een verdediger en voor de keeper gekomen had hij pech. Zijn stiftje ging precies via de heup van de keeper naast het doel. Dan een vrije trap voor CDW en ook die krulde Stefan Nesselaar net over. 25e minuut, weer een kans, nu voor Lennard Nienhaus die een vrije kopkans recht op de keeper af stuurde. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar CDW had de beste kansen. Na een vroege wissel bij Victoria namen zij daarna het heft weer even in handen maar ze kwamen niet gevaarlijk door tot in het doelgebied van keeper Marnix Sybesma. Die pakte wel een linke vrije trap lekker uit de benedenhoek. Rust 0-0.

Dubbele wissel

Dat er voor Victoria nog wel degelijk iets op het spel stond bewezen de Loosdrechtenaren vanaf de aftrap. Zij moesten zelf winnen om bij gunstige uitslagen nog een kans op de periodetitel te houden En net als eerder in Almere werd CDW ook nu weer overdonderd. De organisatie was even ver te zoeken na een dubbele wissel en wat omzettingen. Sterkmaker Lennard Nienhaus was geblesseerd uitgevallen en ook Jeffrey Meynardt werd vervangen. Tom Pijpers en Luc van der Schans kwamen er in. Binnen 2 minuten was het al raak, vreemd genoeg na een overtreding tegen Jeff Zichterman. Van die vrije trap bakte CDW niet veel, Victoria was direct weg. De gastheren speelden een overtal voor het doel van CDW goed uit van dichtbij werd Marnix door Rik Langhout kansloos gelaten. Die 1-0 bleef maar 2 minuten staan, daarna knalde Stijn Westerhout namens Victoria van 30 meter achter onze keeper. Dat schot was fraai, maar de spelmaker van Victoria kon ook ongehinderd uithalen. Daarna was er een korte periode dat CDW zich wat herstelde maar in tegenstelling van voor de rust leverde dat slechts wat kleine mogelijkheden op. Na 65 min. moest ook Stefan er met een blessure af, hij werd vervangen door A junior Max Hoogduin. Daarna was er weer een drinkpauze, hard nodig, wat was het warm. Direct daarna profiteerde Wassim Yarray van een foutje van keeper Marnix, hij kopte de 3-0 binnen en bijna direct na de aftrap verkeek onze keeper zich ook op een raar stuiterschot. Dat liet hij los en Stijn Westerhout tikte de 4-0 binnen. Dus CDW moest weer aftrappen, en geloof het of niet, Victoria nam de bal over en liet heel CDW kansloos, met een laag schot scoorde ook Wassim Y zijn tweede doelpunt. Dat waren weer eens een keer 3 tegengoals in 5 minuten, wat dat betreft is CDW beslist recordhouder in onze klasse in seizoen 2017-2018. Dan is het nog 5 minuten en ja hoor, daar was ie dan, echt waar, de eerste echt gelukte aanval van de tweede helft. Het laatste bewijs van het seizoen dat CDW goed soms goed kan voetballen, maar moeite heeft met scoren. Routinier Frank Barte en Max Hoogduin openden de aanval op rechts. Van Jens van Doorn kwam de voorzet en die werd door Ingmar met een koppende snoekduik besloten. Dat ene doelpunt had toch een ander slot van het 2e klasserschap kunnen betekenen. Dat lukte niet, de bal ging weer net naast. Victoria won dus met 5-0 en pakte door de winst inderdaad de laatste plaats voor de nakompetitie mee.

CDW speelde met; Marnix Sybesma – Pim Plantinga – Bart van de Leemkolk – Frank Barte – Jeffrey Meynhardt ( Luc van der Schans) – Stefan Nesselaar (Max Hoogduin) – Tim van Ravenhorst – Lennard Nienhaus ( Tom Pijpers) – Jens van Doorn – Jeff Zichterman en Ingmar de Wit.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha