Wijk bij Duurstede, 23 mei 2018. Afgelopen zaterdag waren er in Ede het district judo kampioenschappen voor teams. JudoDuurstede was sterk vertegenwoordigd met 3 teams en een combinatieteam met Theo Meijer Sport.

Mini's

Als eerste moesten de mini’s aan de slag tegen de kampioen van vorig jaar Bushi Arnhem namelijk. Judo duurstede kwam met de volgende 5 judoka’s de mat op -21 kg Tyas, -24 kg Quintijn, -27 kg Olle, -30kg Esmee en -34 kg Matias. De 1e wedstrijd werd gewonnen met 3 tegen 2. De 2e wedstrijd ging nog beter de zenuwen waren weg en er werd met 4 tegen 1 gewonnen. Aangezien het ging om de best of drie werd de laatste ook gewonnen met de zelfde uitslag ook 4 tegen 1. Een zeer knappe uitslag van onze 6 en 7 jarige judoka’s. Sommige judoka’s stonden voor het eerst op de wedstrijd mat en knokte was ze waard waren. Na afloop mochten de mini’s de prijs in ontvangst nemen, een mooie beker en een medaille. Tegelijk met de mini’s was het ook aan de beurt aan de welpen. In dit team staan de volgende judoka’s -24 kg Bo, -27 kg Ryan, -30 kg Luc, -34 kg Jop en -38 kg Nick. De welpen waren met 10 teams en de nummers 1 en 2 per poule gingen door naar de kruisfinales. De eerste partij werd nipt verloren met 3 tegen 2. De tweede partij werd gewonnen met 3 tegen 2. De derde partij werd gewonnen met 4 tegen 1 en de vierde partij werd verloren met 4 tegen 1. De welpen ging helaas niet door naar de kruisfinales, maar het wel een leerzame en gezellige dag voor deze judoka’s.

Jongens

In de middag was het de beurt aan de jongens -12 en de jongens -15 jaar. Bij de jongens -12 jaar waren er 8 teams. Dus net zoals bij de welpen twee poules en de nummers 1 en 2 gaan door. Het team van de jongens bestond helaas uit vier judoka’s in plaats van vijf. Het team bestaat uit de volgende judoka’s -30 kg Nero, -34 kg Bas, -38 kg Thijs, -42 kg niemand en +42 kg Kas. De eerste partij werd met 5 tegen 0 verloren en dat was tegen de uiteindelijke nummer 1. De tweede partij werd met 4 tegen 1 verloren. De derde en laatste partij werd met 3 tegen 2 gewonnen en dat was een mooie opsteker voor deze jongens. De jongens -15 jaar hadden maar 1 tegenstander, dus waren sowieso al geplaatst voor het NK Jeugdteams op zaterdag 16 juni in Nijmegen. Het team bestaat uit -46 kg Jesse (tms), -50 kg Kees (tms) en Karsten, -55 kg Dylan, -60 kg Pepijn (tms) en +60 kg Mik. De eerste partij was erg spannend, maar ging helaas verloren met 3 tegen 2. In de tweede partij had de tegenstander veel gewisseld en werd het weer 3 tegen 2. De laatste partij weer veel wisselingen, maar nu winst met 3 tegen 2 voor ons. Een 2e plaats en weer een mooie ervaring om deel te nemen aan het NK.

We konden terug kijken op een geslaagde en gezellige en sportieve dag. Teamtoernooien zijn altijd leuk om mee te doen en goed voor de sfeer binnen de club en de teams en bij de judoka’s onderling.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha