Wijk bij Duurstede, 29 maart 2018. Qigong is kan men zien als de Chinese vorm van Yoga. Je kunt Qigong omschrijven als gezondheidsoefeningen en ze is dan ook een onderdeel van de 'Traditionele Chinese Medicijnleer'. Qigong is een Chinese bewegingsleer die in de Chinese cultuur al meer dan 5000 jaar wordt beoefend. Vroeger werd het beoefend achter gesloten deuren in oude kloosters, tempels en paleizen. De geheimen van Qigong werden zelden prijs gegeven en meestal van leraar op leerling mondeling overgedragen in elite ononderbroken lijnen, meestal met geheimzinnige en esoterische tradities van opleiding en hart-geest transmissie. Verwijzingen naar gezondheidsoefeningen vinden we terug in oude Chinese Klassieke boeken.

Acht delen brokaat staat bekend als een hele eenvoudige maar zeer effectieve Qigong. Net als in Tai Chi Chuan zijn de bewegingen er op gericht de meridianen te openen, de interne organen te masseren en spieren en pezen te versterken. Er is een staande en een zittende variant van deze Qigong. De set die wij zullen beoefenen is de set volgens de richtlijnen van Meester Faye Li Yip. Meester Faye is hoofd van de Gezondheids Qigong Federatie in China.

Deze les zal worden gegeven door Paul Seelen, Hoofd instructeur bij NeiChia Tai Chi Chuan. Paul is vanuit China gecertificeerd als Tai Chi en Qigong instructeur en geeft al ruim 10 jaar lessen in Tai Chi, Qigong, Meditatie en Traditioneel Reiki volgens het Usui Systeem. Gratis introductie op vrijdag 20 april van 19.00-20.00 uur. Bij voldoende animo zal vanaf mei op deze dag en tijd een nieuwe groep worden gestart. Neem voor meer informatie contact op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon: 06-38400700. Voor meer informatie over Qigong, kijk op deze website.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha