Cothen, 25 april 2017. De eerste helft van de wedstrijd SVF tegen FIT was weinig enerverend. Het spel werd voornamelijk op het middenveld afgespeeld.

Niet tevreden

Trainer Edwin Bakker was duidelijk niet tevreden over het vertoonde spel van SVF en liet dat duidelijk blijken langs de lijn. Doelpunten zouden vanmiddag wel eens schaars kunnen zijn.

Kansen

Toch kwamen er nog twee kansen voor de rust. In de 35e minuut waagde Martin Oostveen een schoot op doel maar dat had geen doelpunt tot gevolg. Even later een actie van Rik van der Mispel. Deze speelde zich vrij en ging alleen op de keeper van FIT af. Deze wist in eerste instantie het gevaar af te stoppen, maar de rebound werd door Rik alsnog over de lijn gewerkt.(1-0)

Tweede helft

De 2e helft begon goed voor SVF. Al in de 8e minuut kwam Sander Mocking door een mooie beweging vrij. Zijn schot wat volgde was van grote klasse en de keeper van FIT was kansloos.(2-0) Zou het SVF dan toch nog lukken om het grote verschil op de ranglijst tot uitdrukkling te laten komen. Helaas bleek dit een ijdele hoop. De ingebrachte wissels Rik Hoekema, Roel Barten en Bart van Dijk voor resp. Mick van de Bildt, Rik van der Mispel en Niels van den Berg konden de wedstrijd ook niet laten kantelen. Het was en bleef een matige wedstrijd. De voorhoede liet het deze wedstrijd afweten en de achterhoede echter gaf weinig of niets weg.

Ander vaatje

De drie punten bleven wel in Cothen, maar a.s. zondag 30 april de wedstrijd uit tegen 't Goy zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Wijk bij Duurstede, 25 april 2017. Vijftien jaar zijn de ouderen van Fit 55+ nu met elkaar aan het bewegen. Elke vrijdagmiddag komen ze om gezellig te sporten, bij elkaar in één van de nieuwe zalen van Sportcomplex Mariënhoeve. De groep kan wel wat nieuwe deelnemers gebruiken en daagt nieuwsgierigen uit zich te melden: tot de zomervakantie geldt een proefabonnement van zes keer deelnemen voor 12,50 euro.

Sportief

Lekker sportief bezig zijn, dat is het belangrijkste motto van de groep Fit 55+. ‘We sporten voor de gezelligheid. Dus wel lekker echt sportief aan de slag, je best doen tijdens het sporten en naderhand even gezellig bij elkaar zitten om het weekend in te luiden’, zo begint Evert Nunes Vas enthousiast. Hij is al jarenlang deelnemer aan de groep en zag de groep mooie momenten beleven. Nunes Vas: ‘We begonnen als onderdeel van Fit Cothen, maar zijn nadat de vereniging zich heeft opgeheven, onderdeel geworden van Stichting Binding. Onder leiding van Teunie Emons gaan we elke vrijdagmiddag aan de slag met sport en spel. Dus we doen niet elke keer hetzelfde, maar zijn wel lekker aan het zweten.’

Beweegcoach

Beweegcoach Teunie Emons geeft al vijftien jaar de groep met veel plezier ‘les’. Emons: ‘Dit zijn mensen die graag bewegen, dus de meeste sporten en spellen kennen ze wel. Maar met elkaar maken we elke keer weer een leuk programma en ik daag de deelnemers uit, zo fanatiek mogelijk mee te doen.’ In de groep is sinds kort ruimte voor een aantal nieuwe deelnemers. Emons: ‘We stonden natuurlijk altijd al open voor iedereen die wil meedoen. Maar nu door omstandigheden een paar deelnemers zijn afgehaakt, maken we er zelfs een actie van. We trainen tot de zomervakantie nog zes keer en mensen die belangstelling hebben kunnen tegen een fikse korting komen kijken, of onze groep iets is. Zonder verplichting tot verdere deelname dus, al denk ik stiekem dat mensen die komen, het zo leuk gaan vinden, dat ze niet meer weg gaan.’ De Fit 55+ plus groept traint elke vrijdagmiddag van 15.45 uur tot 17.00 uur op sportcomplex Mariënhoeve. Mensen die van de zomeraanbieding gebruik willen maken, kunnen contact opnemen met Stichting Binding. Dat kan door te bellen naar telefoonnummer 473075, of door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Cothen, 25 april 2017. Zondag 23 april stond de inhaalwedstrijd tegen Hooglanderveen van 2 weken geleden op het programma.

Appeltje te schillen

Hooglanderveen had blijkbaar nog een appeltje met ons te schillen. Over de uitwedstrijd en beladen sfeer destijds zal ik niet teveel woorden vuil maken, maar aan alles merkte ik dat onze dames zin hadden om de mouwen eens lekker op te stropen! Na een paar weken met wisselend succes 3-4-3 te hebben gespeeld, werd er vandaag toch weer gekozen voor de oude vertrouwde 4-3-3 opstelling . De eerste 30 minuten werden we behoorlijk zoek gespeeld, maar wisten door goede strijd en een uitstekende leiding, de schade te beperken tot een 0-1 achterstand.

Vijf wissels

Met nog 15 minuten voor en 15 minuten na de rust tot de volgende 5-voudige wissel, besloot ik alvast 5 van onze betere spelers te wisselen. Het waren nog even 15 angstige minuten, waarbij we met de 0-1 de rust haalden.

Beuken

Een kwartier 'beuken' dus, tegen deze jonge ploeg met een ijzersterke spits. De strijd werd aangevoerd door Romy, die daarmee onbetwistbaar de 'Best-Ellen' van de wedstrijd was en de spits van Hooglanderveen verder 'Jordy-waardig' van scoren afhield.

Corner

Precies na 60 minuten een corner voor SVF. Amy neemt de corner direct en onze Suus Jansen scoort haar eerst goal!!! 1-1 en wat een feest daar op het veld, dik en dik verdiend Suus!! Het spel kantelde in ons voordeel. Er werd nog wel gescoord door Amy, maar 2 medespeelsters stonden buitenspel, doen we absoluut niet moeilijk over want een gelijkspel was terecht.

Plezier

Volgens mij heeft iedereen veel plezier beleefd vanmiddag en voelde dit een beetje als overwinning. We gaan ons opmaken voor Hercules uit, die we graag onder onze 4e plaats willen houden en op de slotdag 7 mei dus, Hoogland thuis.

Benefiet

Daarnaast gaan we 20 mei weer proberen een benefietwedstrijd te organiseren bij SVF, eind van de (zater)dag, die in het teken staat van de SamenloopVoorHoop. Het is dan een jaar geleden dat we tijdens dit prachtige evenement in Cothen het leven vierden en stil stonden bij het verdriet van mensen om ons heen.

Stijgende lijn

Kortom we sluiten het seizoen af in stijl en hopen dat volgend seizoen kan worden ingezet op de stijgende lijn qua niveau en ook wat betreft het stijgende aantal speelsters, in ieder geval tot ziens op 7 mei

Wijk bij Duurstede, 23 april 2017. De meiden MO17-1 van CDW hebben het weer gefikst, kampioen in de eerste klasse! In december werden ze al ongeslagen kampioen in de tweede klasse, waardoor ze promoveerde naar de eerste klasse. Ze waren toen al gewaarschuwd dat de eerste klasse wel een stuk zwaarder zou worden en dat ze niet moesten verwachten met zulke dikke cijfers te winnen. Maar de meiden waren op stoom, lieten zich niet afschrikken en zetten hun zegereeks voort na een lange winterstop. De ene na de andere tegenstander werd opgerold, de meesten met dikke cijfers.

Spannende kampioenswedstrijd

Afgelopen zaterdag was het dan zover en konden de meiden wederom ongeslagen kampioen worden in de streekderby tegen vv ’t Goy, net als de vorige keer. Veld 1 van CDW was deze keer de plek waar het moest gebeuren. Het publiek was in grote getale toegestroomd op dit vroege tijdstip(8.30 uur), dat hielp! De meiden gingen goed van start en al binnen de eerste minuut kreeg Samira een scoringskans vlak voor de goal. Maar de bal ging er niet in, dat was echt jammer en niet des Samira’s. Maar niet getreurd, de wedstrijd was nog jong en deze kans beloofde wat.

Reddingen

De druk op de goal van ’t Goy nam toe, alleen werd de bal maar niet over de doellijn getrapt. Elke keer dichtbij, één keer zelfs vier reddingen op de doellijn, maar net niet erover. Dat knaagde aan het zelfvertrouwen en de meiden werden onrustig. Twee weken geleden rolden ze ’t Goy nog op met 6-1 maar op de één of andere manier werkt zo’n kampioenswedstrijd een beetje verlammend. Wel moet er gezegd worden dat ’t Goy wat versterking had gehaald uit hun MO19 en dat kon je wel merken.

Strijden

Maar de meiden bleven strijden, juist nu het niet van een leien dakje ging. Doordat er twee vaste meiden ontbraken i.v.m. vakantie, hadden wij versterking van 3 meiden uit de jongere MO15. De MO17-2 kon namelijk ook kampioen worden bij winst op en in Blaricum, dus er kon van hen niet geleend worden. Na een half uur viel dan eindelijk de verlossende goal door een mooi schot van Samira, zuiver en hard in de rechterhoek. Dat was een leuke en terechte opsteker en goede weergave van het overwicht wat CDW tot dan toe had. Nu scherp blijven was het advies. De meiden bleven voetballen met mooie acties, maar die tweede goal wilde maar niet vallen. In de rust werden ze nog even op scherp gezet door coach Marc van Doorn.

Tweede helft

Na 15 minuten in de tweede helft gebeurde datgene waar je niet op zit te wachten in een kampioenswedstrijd als deze, er viel een tegengoal uit een snelle counter van ’t Goy, 1-1. Nu had CDW genoeg aan een gelijkspel dus nog niet getreurd, maar een tegenvaller was het wel. Er werd goed gevoetbald door beide ploegen, het was een mooie reclame voor het meidenvoetbal in het algemeen, er werd hard maar eerlijk gestreden. Na nog een aantal kansen voor CDW en nog één gevaarlijke kans voor ’t Goy, werd de einduitslag toch 1-1 en waren de meiden wederom ongeslagen KAMPIOEN! Niet alle meiden hadden het nog direct door en dachten dat ze er nog niet waren, maar toen de bloemen en de (kinder)champagne met speciaal ontworpen logo tevoorschijn werden gehaald, werd het duidelijk voor iedereen!

Twee keer

Deze leuke ploeg had het weer gedaan, twee keer in één seizoen kampioen, echte klasse! Ze hebben nog twee wedstrijden te gaan(29 april en 6 mei, beiden thuis bij CDW), maar kunnen niet meer ingehaald worden. Met een doelsaldo van 46 doelpunten voor en slechts 6 tegen, is er voor de rest van de ploegen geen eer meer te behalen. De MO17-2 verloor helaas in Blaricum met 6-1, dus als zij nog kampioen willen worden, zullen zij op 6 mei op CDW hun wedstrijd tegen Zuidvogels moeten winnen. Spannend nog dus! Al met al een zeer succesvol jaar voor alle meidenteams, want ook de MO15 heeft het dit eerste seizoen in deze klasse meer dan redelijk gedaan met een derde plek.

FC Utrecht

Woensdag 26 april aanstaande komen er trainers van FC Utrecht naar CDW voor een speciale meiden-clinic, waar uiteraard iedereen van harte welkom is. Heb je je nog niet ingeschreven, kom dan gewoon naar CDW en doe mee van 14 – 16 uur. Ook als je (nog) geen lid bent van een voetbalclub, mag je aansluiten en kijken of voetbal wat voor jou is.

Wij gebruiken cookies om de website te verbeteren. EU-wetgeving bepaalt dat wij u om toestemming moeten vragen. Meer weten over cookies en hoe ze te verwijderen, lees ons  privacy beleid.

  Ik accepteer cookies van deze website.
EU Cookie Directive Module Information