Wijk bij Duurstede, 2 december 2017. Vier leerlingen van C.B.S de Wegwijzer en twee leerlingen van het Revius Wijk organiseerden op dinsdag 21 november een sponsorloop voor het Fonds Gehandicaptensport.

Clinic rolstoelbasketbal

Op 31 november en 7 oktober hebben de leerlingen van de groepen 7 en 8 een clinic rolstoelbasketbal aangeboden gekregen van het Fonds Gehandicaptensport/scoolonwheels. Deze clinic was erg gaaf en werd met veel enthousiasme gegeven door Paul Toes. Als tegenprestatie hebben de leerlingen van de Wegwijzer een sponsorloop georganiseerd. Zij werkten hierbij meteen aan hun individuele leerdoel. Zij kregen ondersteuning van twee leerlingen van het Revius Wijk, die hiermee een maatschappelijke stage opdracht konden vormgeven.

Gelukkig 'indoor'

Alle leerlingen uit de groepen 7 en 8 deden mee. Het parcours van de sponsorloop was uitgezet in de gymzaal van het Walplantsoen en stond vol met obstakels. Zo was het leuker om te doen dan gewoon rondjes rennen. En dat het binnen was gepland kwam ook goed uit, want het was vreselijk slecht weer. Van het rennen kregen de leerlingen natuurlijk dorst en gelukkig wilde de Jumbo in de Heul ons sponsoren met flesjes water.

Opbrengst

Nadat de stempels geteld waren en het geld was opgehaald, kon de balans worden opgemaakt. Deze gave, leerzame en leuke sponsorloop heeft ruim € 1200,- opgeleverd voor het Fonds Gehandicapten. Wat een mooi bedrag! Alle mensen die de leerlingen hiervoor hebben gesponsord, heel hartelijk bedankt.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha