Wijk bij Duurstede, 3 november 2017. Het schoolhek van De Wegwijzer is uitgeleend aan de Rading in het kader van de week van de pleegzorg. Vanochtend is er een spandoek opgehangen door de wethouder.

Veilig

Scholen bieden een veilige omgeving waarin kinderen kunnen groot groeien en zich kunnen ontwikkelen, je wenst dat ook ieder kind toe in zijn of haar thuissituatie. De praktijk is helaas soms anders en dan is het fantastisch dat er andere gezinnen zijn die deze kinderen die in de knel zitten ( tijdelijk) een warme gezinsplek willen bieden.

Onschatbare waarde

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn in Nederland 19.000 pleegkinderen (0-18 jaar) die door ernstige problemen en onveiligheid (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Deze kinderen willen maar één ding: een fijne, veilige plek om tot rust te komen. Het aantal pleegouders dat zich aanmeldt om voor hen (deels of helemaal) te zorgen, daalt. Mede hierdoor wachten ook in uw regio kinderen op een passend pleeggezin. Tijdens de Week van de Pleegzorg wordt daarom extra aandacht voor (het belang van) pleegzorg gevraagd. Dit wordt onder meer gedaan via de actie doneer-je-schoolhek-voor-een-pleegzorgspandoek, met daarop de oproep om pleegouder te worden. De Wegwijzer doet hier ook aan mee.

Verschillende vormen van pleegzorg

Vaak zijn pleegouders bekenden van het kind. Zoals een oom en tante, opa en oma of vrienden van het gezin. Maar er zijn ook onbekende mensen die pleegouder willen zijn. Gelukkig maar. Want niet ieder kind kan bij familie of bekenden terecht.

U helpt een pleegkind erg als u ruimte voor hem of haar heeft in uw gezin.

Om pleegouder te worden hoef je geen ‘standaard’ gezin te hebben. Iedereen die het leuk vindt en in staat is een kind of jongere veilig en gezond op te voeden, kan zich als pleegouder aanmelden. Dus ook alleenstaanden, samenwonende of getrouwde stellen en samengestelde gezinnen, met of zonder kinderen. Hele week of alleen weekenden voor pleegkind zorgen Pleegzorg gaat veelal over zeven dagen per week voor een pleegkind zorgen, maar alleen een weekend per twee weken of maand kan bijvoorbeeld ook.

Meer weten over pleegzorg?

Neem een kijkje op de website of bel voor vragen met De Rading op 030 - 272 43 53 of woon vrijblijvend een informatieavond bij. De data vindt u in de kalender op de website van De Rading.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha