Wijk bij Duurstede, 9 oktober 2017. Leerlingen van tweetalig onderwijs (tto) Revius Wijk op uitwisselingsweek naar Denemarken Bij het tto onderwijs (tweetalig vwo) wordt veel aandacht besteed aan kennis van andere talen en culturen, bewustwording van eigen cultuur en samenleving en het leggen van contacten en samenwerken met personen en instellingen uit andere samenlevingen.

Uitwisseling

Een prominente plaats binnen deze opleiding, waarvan leerlingen op Revius Wijk de eerste drie leerjaren kunnen doorlopen (het vierde tot en met het zesde jaar ronden de leerlingen af op Revius Doorn) heeft de uitwisselingsweek met Mallingskole in Malling, Denemarken in het tweede leerjaar.

Contact

In het kader van deze uitwisselingsweek vertrokken op zaterdag 30 september jl. de leerlingen van klas g21 naar Malling. In het eerste lesjaar hadden de leerlingen al via mail contact gelegd met Deense leeftijdgenoten en nu was het moment daar om hen ter plaatse te gaan ontmoeten.

Van alles gedaan

Tijdens de uitwisselingsweek werden verschillende musea bezocht, gekookt, vliegers gemaakt en gevliegerd op het strand, Aarhus bezocht en afsluitend was er een gezamenlijke maaltijd op school met de Deense gastgezinnen en daarna disco voor de leerlingen. Op 5 oktober kwamen de leerlingen weer terug in Wijk bij Duurstede na een onvergetelijke week, waarvan ze verslag gaan doen in een journal. In het Engels uiteraard. In de eerste week van april worden de Denen in Wijk bij Duurstede verwacht voor een tegenbezoek.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha