LAngbroek, 8 oktober 2017. Woensdag 4 oktober is de Kinderboekenweek 2017 van start gegaan. Op de Piet de Springerschool werd deze week in het bijzijn van leerlingen, veel ouders en andere belangstellenden geopend.

Gruwelijk eng

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar “Gruwelijk eng”. Alle kinderen en leerkrachten waren tijdens de opening dan ook griezelig verkleed. Nadat op het plein het lied van de Kinderboekenweek was gezongen, werd deze week op een spannende manier geopend.

Spinnenweb

De oudste (Paul) en jongste (Zehra) van de school moesten door een heus reuze spinnenweb de school betreden. Nadat zij dit angstige moment hadden doorstaan, mochten de andere kinderen naar binnen. Eenmaal in de school wachtte de volgende verrassing. De hele school was donker met hier en daar een klein lampje en overal spinnen en andere enge monsters. Tot slot werd er in de klassen door andere leerkrachten dan de eigen leerkracht een spannend verhaal voorgelezen.

Activiteiten

Na deze sfeervolle opening, kunnen we niet wachten om de aankomende week verder aan de slag te gaan met alle activiteiten rondom de Kinderboekenweek. De komende week wordt er op school extra veel aandacht besteed aan boekpromotie en worden er veel leesactiviteiten georganiseerd. Op vrijdag 13 oktober sluiten we deze week af met de uitreiking van de Gouden Griffel, het Gouden Penseel en de Voorleeswedstrijd.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha