Wijk bij Duurstede, 20 september 2017. Tussen 10.00 en 16.00 uur speelden met enthousiasme en plezier ongeveer 450 leerlingen kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 van bijna alle basisscholen in Wijk bij Duurstede op de velden van hockeyvereniging Dorsteti en voetbalvereniging CDW knotshockey.

Wisselend

Bij de start van het toernooi was het nog volledig bewolkt maar tegen de middag kwam er een aangenaam zonnetje bij. De teams van zes spelers sloegen er op de vele velden lustig met de knotsen op los. Leerkrachten en diverse volwassenen moedigden de spelers luidkeels aan.  Naast de begeleiders van de scholen, hebben 40 vrijwilligers meegewerkt aan dit leuke toernooi. De opening werd gedaan door de voorzitter van HV Dorsteti Egon Nieskens en sportwethouder Jeroen Brouwer, waarna het startsein werd gegeven om de wed’’strijd’’en aan te gaan. De leerlingen waren fanatiek en iedereen was zeer enthousiast. 

Doel

Het doel van dit sportevenement is vooral om de kinderen bewust te maken van sport en ze hopelijk hiermee over de streep te kunnen trekken om van de ‘bank’ af te komen. De huidige trend is dat de kinderen teveel binnen zitten achter de spelcomputer/televisie, waardoor sneller overgewicht kan ontstaan.

Proberen

Voor kinderen die nog nooit met echte hockey in aanraking zijn geweest, hebben de mogelijkheid om op woensdagmiddag 11 oktober van 14.00 – 15.30 uur hiermee kennis te maken. Voor meer informatie en/of aanmelden, kunt u contact opnemen met Rianne Munnichs via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer foto’s zijn te zien in het fotoarchief van ditiswijk.nl.

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha