Wijk bij Duurstede, 13 september 2017. Op dinsdag 12 september was het even schrikken voor de leerlingen en ouders van R.K. Daltonschool Het Palet. Bij aankomst op school, bleek er een politieauto met zwaailichten aan midden op het schoolplein te staan. Wat zou er aan de hand zijn? Ook voorbijgangers keken verbaasd en nieuwsgierig op.

Vragen

Uiteraard roept het veel vragen op en sommige kinderen vinden het ook spannend als de politie op school komt. Eenmaal binnengekomen, bleek er een heuse crime scene te zijn; afzetlinten, verzameld bewijsmateriaal en een agent die vertelt wat er aan de hand is. De agent vertelt: “Vanmorgen is er een misdaad gepleegd. Het slachtoffer is per ambulance afgevoerd. Ik heb al bewijsmateriaal verzameld en foto’s van de verdachten (allen medewerkers van Het Palet) gemaakt.”

IPC-project

Gelukkig is dit een spannende opening van het nieuwe IPC-project voor de groepen 5/6 & 7/8. Het thema is ‘onderzoekers’ en door de agent zijn de leerlingen uitgedaagd om te onderzoeken wat er gebeurd is, welk bewijsmateriaal er bij hoort en uiteindelijk de dader aan te wijzen met een onderbouwd proces verbaal. De leerlingen kunnen tussendoor al aangeven wie ze verdacht vinden. Als het onderzoek over een paar weken is afgerond, zal de agent weer op school komen. Hij zal a.d.h.v. de bewijslast die de kinderen tijdens de onderzoekjes hebben verzameld, de dader aanspreken.

Uniform

Uiteraard heeft de agent ook een bezoek gebracht aan de groepen 1/2 & 3/4. In de klassen vertelt de agent alles over zijn uniform, zijn werk en de spullen in de auto. De kinderen mogen in de auto zitten en de juffen werden ook even ‘geboeid afgevoerd’. Uiteraard wordt ook de sirene even aangezet.

Spannend

Alle kinderen en ouders reageren ontzettend enthousiast op deze spannende opening van de nieuwe Unit van IPC. IPC is een superleuke en leerzame manier van onderwijs, waarbij alle kinderen op hun eigen manier kunnen leren en hun eigen talenten kunnen laten zien. Vele vaardigheden worden aangesproken en ontwikkeld; zo zetten we kinderen in hun kracht. IPC = Great Learning!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha