Wijk bij Duurstede, 18 april 2020. De scholen zijn gesloten vanaf 16 maart. Leerkrachten van het basis- en middelbaar onderwijs hebben al die tijd gezorgd voor 'thuisonderwijs'. Vele ouders hebben de scholen complimenten gegeven. Binnen no- time waren de scholen geswitcht van regulier naar digitaal onderwijs.

Google Classroom

Op De Horn was dit niet anders. De leerlingen van groep 1 t/m 8 hebben kennis gemaakt met Google Classroom. Opdrachten worden op dit platform voor de leerlingen klaargezet en gecontroleerd door de leerkracht. Het werken met 'Classroom' was voor vele leerlingen 'appeltje eitje'. Het virtuele contact met Google 'Meet' werkt daarnaast ook prima. Meerdere malen per dag loggen de kinderen in op het systeem om uitleg te krijgen. Onderwijs op afstand gaat over het algemeen goed. Vanzelfsprekend missen de kinderen de fysieke contacten met de klasgenoten en de leerkrachten. Een paar dagen vrij is prima, maar na weken thuis onderwijs is het weer fijn om naar school te gaan.

Dinsdag 21 april

Velen van ons wachten aanstaande dinsdag vol spanning op de persconferentie met de minister president Mark Rutte. Kan de school weer op een veilige manier open, zal deze gefaseerd open gaan of moeten we nog enkele weken wachten?

RTV Utrecht

Robert-Jan Booij, journalist bij RTV Utrecht was op vrijdagmorgen 17 april op De Horn om een reportage te maken over dit onderwerp. Meester Jan, juf Sandra en juf Jacomijn zijn door Robert-Jan geïnterviewd. Is het mogelijk om les te geven en 1,5 meter afstand te houden. Als een kind om hulp vraag, valt op het speelplein, zal je hem of haar toch helpen. Kan dit veilig gebeuren? Als duidelijk wordt wat er gaat gebeuren moeten we bespreken hoe we de maatregelen in de praktijk vorm gaan geven. De anderhalve meter maatschappij zal voor de scholen in de praktijk heel moeilijk worden. We wachten op de woorden van de minister president.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha