Cothen, 11 maart 2020. De plannen waren er al een tijdje, maar nu is er eindelijk een begin gemaakt aan een prachtig nieuw schoolplein op de KBS Carolus. Voorafgaand aan dit plan zijn de leerlingen meegenomen in het ontwerpen van een nieuw schoolplein. Leerlingen maakten tekeningen, spraken hun wensen uit en in de leerlingenraad. Al deze ideeën zijn meegenomen in het daadwerkelijke ontwerp.

Veel groen

Het nieuwe schoolplein zal straks veel groen bevatten, leerlingen zullen in de struiken kunnen struinen en spelen. Belangrijk vinden we dat leerlingen naast lekker kunnen rennen en sporten ook kunnen beleven, ervaren en ontdekken. Zo zullen de tegels van een groot gedeelte van het schoolplein verwijderd worden en zal hiervoor gras of zand in de plaats komen. Het huidige klimtoestel gaat weg, hiervoor komen een zand-speeltoestel, nestschommel en klimbomen voor terug. Ook wordt er een buitenklas gecreëerd door de oude tegels te hergebruiken en daar een soort tribune van te maken. Looppaden in de struiken en een met de leerlingen samen gebouwd insectenhotel zullen dit plein helemaal afmaken.

Hulp van ouders

Met de hulp van veel ouders zullen de eerste werkzaamheden plaatsvinden. Daarna worden de nieuwe elementen en toestellen geplaatst door een extern bedrijf. Uiteindelijk zal er voor de meivakantie een prachtig, nieuw en groen plein liggen waar we met alle kinderen nog heel veel jaren van kunnen genieten.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha