Wijk bij Duurstede, 30 januari 2020. Revius Wijk biedt naast vmbo-b/k, vmbo-tl, havo en vwo ook de onderbouw van het tweetalig onderwijs op vwo-niveau aan (tto). In deze drie jaar krijgen de leerlingen de Engelse taal onder de knie want alle vakken volgen zij in het Engels, van Physical Education tot Mathematics of Biology. Ideaal voor de toekomst, Engels is een wereldtaal en zeker voor vervolgstudies op wetenschappelijk niveau is Engels onmisbaar.

Iets extra's

Met regelmaat wordt naast het reguliere lesprogramma iets extra’s aangeboden om de taal in de praktijk te brengen. Zo was het deze week de beurt aan Little Victorians voor de brugklas en de Junior Speaking Contest voor de tweede en derdejaarsleerlingen.

Victoriaanse tijd

Ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes zaten maandagavond 27 januari jl. klaar in de aula van de school om de brugklasleerlingen te zien optreden in een toneelstuk over de Victoriaanse tijd, hoe zag het leven van hun (arme) leeftijdsgenoten er in deze tijd uit? Het theatergezelschap Phileas Fogg kwam met drie acteurs naar Wijk bij Duurstede en ging met de leerlingen aan de slag. In een uur tijd werden zij onder toeziend oog van hun publiek klaargestoomd voor een opvoering waarbij zij in de schoenen stapten van een leeftijdgenoot uit de Victoriaanse tijd, compleet met passende kleding en accessoires uit die tijd speelden ze situaties na. Zo kregen ze bijvoorbeeld te maken met een strenge schooljuf die lijfstraffen uitdeelde, moesten ze leren bedelen om geld of eten en kregen ze smerige en onderbetaalde baantjes in kind onvriendelijke fabrieken. Een prachtige combinatie van de vakken drama, geschiedenis en Engelse taal. Het publiek was onder de indruk van hoe snel de leerlingen de Engelse taal opgepikt hebben. Na slechts vijf maanden onderwijs in het Engels, speelden de kinderen feilloos de scènes na die de professionele acteurs hen aanleerden. Well done!

Junior speaking contest

De tweede en derdejaarsleerlingen hielden op dinsdag 28 januari hun speech voor de Junior Speaking Contest, een jaarlijks terugkerende, landelijke wedstrijd waarbij leerlingen van tweetalig onderwijs een speech over een thema voorbereiden. Het thema van dit jaar is ‘My Future is Now’. Eerst speechen de leerlingen op schoolniveau, vervolgens zijn er regionale rondes en tot slot een landelijke finale. Een vakkundige jury bestaande uit vier docenten verkoos Tijs van Ede (klas VT21) en Elin Homburg (klas VT31) om Revius Wijk te vertegenwoordigen tijdens de regionale ronde op 11 februari a.s. Tijs zal dan speechen over de The Great Filter Theory en Elin over The Future of Laboratory Created Cultured Meat. Good luck!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha