Wijk bij Duurstede, 20 december 2019. Ook dit jaar hielpen leerlingen en medewerkers van Revius Wijk op de voorlaatste dag voor de kerstvakantie mee aan het goede doel. Voorgaande jaren zocht men aansluiting bij Serious Request, maar dit jaar besloot men zich op lokale doelen te richten. De opbrengst ging dan ook naar Jong Wijk in Beweging, deze stichting heeft als doel om jonge inwoners (0 tot 18 jaar) van de gemeente Wijk bij Duurstede te verleiden om te sporten en/of een gezonde levensstijl te kiezen, en Het Droomhuis, deze stichting heeft de afgelopen jaren in Wijk bij Duurstede een 'thuis-dichtbij-huis' gerealiseerd voor 12 zorg intensieve jongeren met een verstandelijke beperking of een complexe handicap.

Kerstmarkt

Om 08.45 uur verzamelden alle leerlingen zich in de aula van de school en gaf directeur Sven Baijens het startsein voor de dag. Iedereen ging aan de slag met de voorbereidingen voor de kerstmarkt. Die bestonden onder andere uit het opzetten van marktkraampjes, het bakken van wafels, oliebollen, hamburgers en braadworsten, het maken van kerstversieringen, het instuderen van een muziek- of zangstuk, het oefenen van een dansje, het inrichten van een lokaal met tweedehands kleding of als spookhuis, etc.

De opbrengst

Vanaf 12.30 uur waren ouders, opa’s, oma’s, broers, zussen, ooms en tantes, maar ook buurtbewoners van harte welkom om een aankoop te doen op de kerstmarkt, mee te spelen met de bingo, sjoelen en allerlei andere spelletjes, te luisteren naar muziek en zang en te kijken naar dans. Zelfs een make-over behoorde tot de mogelijkheden. Rond 14.00 uur was de markt afgelopen, werd er gezamenlijk opgeruimd en natuurlijk werd de opbrengst geteld! Cheques werden uitgereikt aan vertegenwoordigers van Het Droomhuis en Jong Wijk in Beweging. Trots kon Revius Wijk melden dat zij, met name dankzij de inzet van de leerlingen, een bedrag van € 3.750,00 aan de goede doelen kon overhandigen. Wat mooi om zo de kerstvakantie in te gaan!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha