Wijk bij Duurstede, 28 juni 2019. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni jl. was het zover; leerlingen van Revius Wijk voerden de musical Sweeney Todd op, een avondvullende voorstelling over een moordlustige barbier in het Londen van begin 1900.

Sponsors droegen bij

Maandenlang werd er geoefend door de acteurs (van brugklasleerling tot eindexamenleerling en alle jaarlagen daartussen) onder leiding van regisseur Sven Baijens (directeur Revius Wijk). Ook werd er door leerlingen hard gewerkt aan het decor en werden er, om alles financieel mogelijk te maken, sponsors gezocht onder de Wijkse middenstand, dit alles onder leiding van een aantal medewerkers van de school. De muzikale begeleiding werd mede mogelijk gemaakt door de muziekdocent in combinatie met een band bestaande uit onder andere oud-leerlingen.

Cultifest 2020

De leerlingen speelden de sterren van de hemel en kregen na afloop een staande ovatie van het aanwezige publiek. Volgend schooljaar zal de school weer aandacht besteden aan cultuur, dan via het Cultifest, een festival in samenwerking met Kunsteducatie Nederland waarbij leerlingen een dag workshops volgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: graffiti spuiten, teksten schrijven, film maken, stunts uitvoeren, stand-up comedy etc. etc.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha