Wijk bij Duurstede, 1 november 2018. Op dinsdag 6 november a.s. organiseert Revius Wijk een interessante ouderavond met de titel ‘Mindful media’. De ouders/verzorgers van leerlingen van Revius Wijk en van de groepen 8 binnen de gemeente Wijk bij Duurstede zijn uitgenodigd. Wie geïnteresseerd is, is welkom om de avond bij te wonen.

Over de inhoud van deze avond:

U kent het wel: kinderen die onafscheidelijk zijn van hun mobiele telefoon, je nooit meer aankijken als je tegen ze praat, met koptelefoon op zitten gamen, en dan zéggen dat ze hun huiswerk al af hebben, terwijl jij dat niet kunt controleren. Nooit meer rust, gaat dat wel goed? Hoe doen andere gezinnen dat? Kunnen kinderen nu werkelijk media-multitasken? Hoe test je dat en wat vinden de jongeren er zelf van?

De avond wordt verzorgd door De Nieuwe Lichting (DNL) en Freek Zwanenberg(Bureau Jeugd en Media). Freek is specialist mediaopvoeding. Hij zet u op een prikkelende manier aan het denken over de rol van (sociale) media in uw gezin. DNL is gespecialiseerd in gesprekken tussen ouders en pubers. De acteurs spelen herkenbare situaties waarin het gebruik van sociale media & internet centraal staat. Ze laten valkuilen zien die leiden tot misverstanden of zelfs conflicten. Tussentijds vragen ze om feedback: “Wat zouden jullie doen?”. Vervolgens spelen de acteurs de aangedragen oplossingen terug in de scène. Een programma waarin u inzicht krijgt in uw rol als ouder, met veel vaart en humor waarin u kunt meedenken, meepraten en meelachen! Inloop vanaf 19.15 uur, aanvang programma 19.30 uur. Kijk ook op www.reviuswijk.nl.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha