Wijk bij Duurstede, 20 oktober 2018. In de maand oktober gaven docenten van Revius Wijk gastlessen op basisscholen in de gemeente Wijk bij Duurstede. De leerlingen van groep 8 kiezen dit schooljaar voor een school waar zij hun middelbareschooltijd willen doorbrengen. De overstap van basis- naar voortgezet onderwijs kan best lastig zijn omdat leerlingen aan veel nieuwe dingen moeten wennen. Revius Wijk vindt het belangrijk om te investeren in een zo goed mogelijke overstap naar de middelbare school. De gastlessen zijn bedoeld om leerlingen alvast een kijkje te geven in de toekomst.

Frans

Docent Eva Breunesse was te gast op basisschool De Regenboog en basisschool Piet de Springer om de leerlingen kennis te laten maken met het vak Frans. Zij hebben geleerd hoe ze zichzelf kunnen voorstellen en ze weten nu hoe ze tot tien moeten tellen in het Frans. Daarna hebben ze een spelletje bingo gespeeld met Franse woorden en getallen.

Een dag op de middelbare school

Docent Grad van Hoesel en Max van der Vliet waren te gast bij basisschool De Horn, basisschool De Toermalijn en de Carolusschool. Zij gaven de les ‘Een dag op de middelbare school’ om de leerlingen op een interactieve manier kennis te laten maken met de verschillen tussen de basis- en middelbare school. De reacties van de groep 8 leerlingen en hun leerkrachten waren erg positief! Revius Wijk vindt goed contact met de basisscholen erg belangrijk en investeert hierin graag door middel van gastlessen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha