Wijk bij Duurstede, 30 april 2018. Er is hard gewerkt aan de binnentuin. Er is nieuw gras gelegd, de bakken zijn vervangen en de grond is ververst. Allemaal om dit seizoen te genieten van deze heerlijke plek bij onze school. Alle groepen komen aan de beurt om in te tuin te werken en te ontdekken.

NLdoet

Tijdens de NLdoet is er hard gewerkt in de tuin. Vervolgens heeft een lokaal hoveniersbedrijf nieuwe moestuinbakken, grasmatten en vaste planten in de tuin gezet. Verder is er ook door ouders, vrijwilligers en leerkrachten veel gesnoeid en ontzettend veel opgeruimd. In groep 6 zijn de leerlingen enthousiast: ‘De tuin is helemaal opgeknapt. We mochten meedenken en de tuin heeft nu een make-over gehad. Wij zijn nu al een paar dagen in de tuin bezig. Lekker in de natuur in de frisse lucht en daar zijn wij blij mee.’

Tuingroep

Op de Werkschuit is een tuingroep van leerkrachten, ouders en vrijwilligers actief en enthousiast bezig om van de tuin op de Werkschuit een succes te maken. Groep 7 is verantwoordelijk voor de kippen en elke donderdag zijn er vrijwilligers en ouders aanwezig, die groepjes kinderen begeleiden. Ook zijn zij minstens één avond in de week aanwezig om de tuin te onderhouden. Elke maand zijn er twee nieuwe groepen aan de beurt die met een natuurproject aan de slag gaan.

Aardappels en aardbeien

De afgelopen twee weken hebben leerlingen aardappels gepoot en aardbeienplantjes geplant. Een ouder met ervaring in de moestuin leert hen hoe dit moet en wat er gebeurt. Daarnaast wordt de tuin onderhouden door leerlingen die worden begeleid door een ouder of een vrijwilliger. Zij zorgen niet alleen dat de kinderen leren hoe zij onkruid kunnen wieden, maar kijken ondertussen ook in natuur naar dieren of kleine beestjes in de tuin, zoals kikkers, wormen en andere insecten.

Verslag van een leerling

Uit een verslag van een leerling uit groep 6: ‘Er wordt gewerkt met plantjes en tuingereedschap om de tuin netjes te houden. Ook leren we veel van de natuur. We zijn druk aan het werk. We kijken filmpjes op de laptop, onderzoeken de verschillende manieren van het verzorgen van plantjes, maken opdrachten, foto’s en verslagen. Iedereen is positief bezig.’

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha