Wijk bij Duurstede, 24 februari 2018. Het was op woensdag 21 februari 2018 weer ouderwets gezellig en druk in het schoolgebouw van De Windroos. Liefst 92 dammers en damsters van 4 verschillende scholen verzamelden zich daar voor de jaarlijkse krachtmeting op de 100 velden.

Weer kampioen

De deelnemers werden gesplitst in een A-groep voor de bovenbouw en een B-groep voor de onderbouw. In de A-groep ging vanaf de tweede ronde steeds een team van De Windroos aan kop, afwisselend het 1e, 3e en 4e team. Uiteindelijk trok De Windroos 4 aan het langste eind met 12 wedstrijdpunten. Ook in 2017 was een team van de Windroos de sterkste, hetgeen toen resulteerde in een 14e plaats in de halve finale van Nederland, gespeeld in Heerhugowaard.

Topscoorders

Tweede in de A-groep was team 1 van De Windroos met 11 wedstrijdpunten, een miniem verschil dus. Derde was het 1e team van De Werkschuit met eveneens 11 wedstrijdpunten. Topscoorders in de A-groep waren Kayelan de Jong van De Windroos en Matthijs Bensmann van De Wegwijzer met 13 punten. Zij kregen een fraaie standaard.

B-groep

In de B-groep ging de eerste 2 ronden een team van De Regenboog aan kop, maar in de derde ronde werden zij voorbijgestreefd door De Werkschuit en die stonden hun koppositie niet meer af. De Werkschuit 1 werd dus kampioen, met 16 wedstrijdpunten. Tweede werd De Regenboog 2 met 13 wedstrijdpunten en derde De Regenboog 1 met 12 wedstrijdpunten. Topscoorders in deze groep waren Rinne Koken van De Regenboog en Merel Tolk van De Werkschuit met ieder de maximale score van 16 punten. Ook zij kregen een fraaie standaard.

Jo Spanjer-bokaal

De Jo Spanjer-bokaal is door de Windroos gewonnen omdat zij de beste waren zowel bij het schaken als het dammen. De eerste drie winnaars van elke categorie mogen meedoen met het Provinciale Damtoernooi op zaterdag 17 maart 2018 in de Oase te IJsselstein.

Prijzen

Om tien voor zes, iets later dan het geplande tijdstip, kon wedstrijdleider Kees van den Houten de prijzen uitreiken. Het was een vermoeiende middag, maar de voldoening over een geslaagd evenement overheerste. Veel waardering voor Amanda Hijweegen (wedstrijdsecretariaat), André-Jan Douwes voor de mooie foto's, en voor de 4 trouwe damscheidsrechters van de Utrechtse Provinciale Dambond. De financiële ondersteuning werd gedaan door: Zanskar van Jaap de Graaf, Ankie Meutgeert Fotografie, Het Fietsdomein, Hem en Haarmode, Geco en Berghuis Schilderwerken.

2018 0221 175412 Nr 1 Categorie A Windroos 4

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha