Het doel van ditiswijk.nl is primair de verslaggeving van de actualiteiten in de gemeente Wijk bij Duurstede. Wij maken onderscheid tussen ingezonden brieven en redactionele artikelen. Ingezonden brieven en berichten afkomstig van vertegenwoordigers van de lokale politieke partijen worden geplaatst in de categorie 'politiek', mits de inhoud ervan past binnen het beleid van ditiswijk.nl. Ingezonden stukken m.b.t. politiek worden voorafgegaan door deze introductie. Hiermee is duidelijk dat de inhoud van het stuk de visie is van de betreffende partij en niet van de redactie. De redactie van ditiswijk.nl wil hiermee haar neutrale invalshoek waarborgen.

Wijk bij Duurstede, 21 januari 2018. Afgelopen zaterdag heeft een delegatie van de PCG een werkbezoek gebracht aan de Wijkse Hof op de Singel. De Wijkse Hof is een gesloten zorglocatie voor 14 dementeren. De organisatie heeft nog 2 andere locaties in Doorn.

Vergrijzing

We hebben een rondleiding gehad en gezien met welke liefde en zorg de dementeren daar verblijven. De PCG ziet in de komende jaren de behoefte aan (professionele) zorg stijgen. De vergrijzing neemt flink toe. Indrukwekkend was de aanwezige speciale therapeutische zwemvoorziening die momenteel buiten gebruik is. De leiding van de Wijkse Hof gaat onderzoeken wat er nodig is om dit rendabel te kunnen gebruiken voor inwoners die afhankelijk zijn van therapie in een zwemgelegenheid.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha