Wijk bij Duurstede, 5 december 2020. Op 17 november stelde Gerard Michels van de CDA fractie schriftelijke vragen aan het college over ruimte beschikbaar te stellen voor een pinautomaat in Cothen/Langbroek. Op 1 december werden de vragen beantwoord en zijn sinds 4 december te lezen op de website van de gemeente.

Toelichting

In de toelichting op de vragen is te lezen: "De geldautomaten in Nederland van de Rabobank, ABN-Amro en de ING worden overgedragen aan Geld Service Nederland. Deze zal universele pinautomaten beheren voor de 3 banken in Nederland. Doel voor de banken is om minder kosten te hebben en toch een dekkend netwerk van automaten te kunnen bieden aan hun rekeninghouders. In Cothen is de enige automaat, in de de oude Rabobank, inmiddels verwijderd.

Navraag leert dat pogingen om een universele Geldmaat, de plek van de oude automaat te laten innemen niet zijn gelukt. Ook het idee om een automaat in de Spar supermarkt te plaatsen is helaas niet gelukt. Voor de leefbaarheid in de kern Cothen is een Geldmaat belangrijk. Het zelfde geldt voor Langbroek. Het CDA wil graag dat het college actief naar een oplossing zoekt. In Odijk is de pinautomaat behouden voor het dorp door deze in een losstaande zuil te plaatsen. Het CDA zou graag zien dat het college verkend of dit ook een oplossing kan zijn voor Cothen en Langbroek".

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha