Wijk bij Duurstede, 19 juni 2020. Op 25 mei stelde Frans van der Tol van de SP fractie schriftelijke vragen aan het college inzake geheimhouding cijfers Cothen. Op 16 juni werden de vragen beantwoord en zijn sinds 19 juni te lezen op de website van de gemeente.

Toelichting

In de toelichting op de vragen is te lezen: "Het geheim houden van informatie is voor de SP helemaal geen probleem. Als openbaring van cijfers de positie van de gemeente kunnen verzwakken is dat onverstandig. Ontwikkelaars en bedrijven kunnen immers zo budgetten achterhalen en hier op in spelen bij hun aanbesteding/offertes. Ook bij het benomen van personen is vaak geheimhouding (anonimiteit) goed.

Dat de gemeenteraad rond het onderzoek m.b.t h.et eventueel uitplaatsen van bedrijven en bouwen van woningen op het bedrijventerrein in Cothen dus in een niet-openbare bijeenkomst uitleg heeft gehad, is dus niet anders. Dat we dan ook logischerwijs geheimhouding op de rapporten hebben gezet, is dan maar zo. Wij snappen dat. Aan de ene kant dus". De volledige toelichting is te lezen op de website van de gemeente.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha