Wijk bij Duurstede, 31 juli 2017. De PCG stelde begin juli schriftelijk vragen over de vaak overvolle fietsenrekken in de gemeente. Onder de gestelde vragen staan de antwoorden van wethouder Brouwer.

Vraag 1

Op verscheidene plaatsen staan openbare fietsenrekken in o.m. de binnenstad. Deze zijn vaak overvol. Fietsen worden dan rommelig er maar naast gezet. Herkent u het probleem? Fietsen staan er vaak meerdere dagen! Is daar controle op? Wordt er regelmatig gehandhaafd? Worden langgeparkeerde fietsen verwijderd?

Antwoord: Het is ons bekend dat de parkeercapaciteit voor fietsen in met name de binnenstad en op de hoek van de Zandweg en de Steenstraat regelmatig ontoereikend is. Dit is in het parkeerbeleid ook al geconstateerd. Dat er fietsen voor meerdere dagen gestald zijn, zal inderdaad gebeuren. Dit is echter niet verboden en er zijn op dit moment geen juridische gronden waarop opgetreden kan worden. Er wordt daarom ook niet op gehandhaafd en langgeparkeerde fietsen worden ook niet verwijderd. Alleen daadwerkelijke wrakken worden weggehaald.

Vraag 2

Is er een mogelijkheid om meer fietsenrekken te plaatsen?

Antwoord: Bijplaatsen van fietsenrekken is technisch niet zo moeilijk, maar met name op de Markt gaat dit ten koste van andere functies, bijvoorbeeld het parkeren van auto’s. Dit wordt bij de idee- en planvorming rond de Markt meegenomen. In september ontvangt de raad meer informatie over het traject Placemaking Markt. Voor wat betreft de fietsenrekken bij de Steenstraat-Zandweg gaan wij praten met de ondernemers op de hoek over wat hier wenselijk en mogelijk is.

Lees ook:

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha