Het doel van ditiswijk.nl is primair de verslaggeving van de actualiteiten in de gemeente Wijk bij Duurstede. Wij maken onderscheid tussen ingezonden brieven en redactionele artikelen. Ingezonden brieven en berichten afkomstig van vertegenwoordigers van de lokale politieke partijen worden geplaatst in de categorie 'politiek', mits de inhoud ervan past binnen het beleid van ditiswijk.nl. Ingezonden stukken m.b.t. politiek worden voorafgegaan door deze introductie. Hiermee is duidelijk dat de inhoud van het stuk de visie is van de betreffende partij en niet van de redactie. De redactie van ditiswijk.nl wil hiermee haar neutrale invalshoek waarborgen. 

Wijk bij Duurstede, 9 mei 2019. “Dag van de Arbeid, omdat er, ook in 2019, nog zo veel te doen is voor iedereen die met werken zijn of haar brood moet/wil verdienen en voor wie dat niet lukt.”, schreef Tweede Kamerlid John Kerstens recent. In de Tweede Kamer presenteerde Gijs van Dijk op 1 mei met deze woorden: “Mensen werken keihard en verdienen het minimumloon, maar hebben te weinig geld als de koelkast kapot gaat”, het wetsvoorstel voor een hoger minimumloon.

De Partij van de Arbeid, afdeling Wijk bij Duurstede was de afgelopen dagen ook druk met het organiseren van onze activiteiten.  ’s Middags gingen we de leden die op 1 mei 75 jaar of ouder zijn bezoeken. Even van ze horen hoe het gaat. We overhandigden hen een roos met daaraan een kaartje met deze tekst:

“Zeker zijn van een onbezorgde oude dag na een werkzaam leven. Een stabiel pensioen. Op een fijne manier oud worden, dat is een zekerheid waar iedere Nederlander op moet kunnen bouwen.

Na afloop gingen we ook langs bij onze overleden oud-bestuursleden; we legden een roos en stonden bij ieder graf stil bij hun leven en bij wat zij hebben betekend voor onze afdeling en de sociaaldemocratie.

Lex Kramer, trekker van veel van dergelijke activiteiten voor de PvdA WbD: “We hadden in de nacht van 30 april graag stilgestaan bij “De nacht van de arbeid”. Onze afdeling is daar te klein voor, we kregen het niet georganiseerd. Bij het brainstormen kwamen we wel op een aantal groepen nachtwerkers. In de zorg, ons E & E zijn iedere nacht mensen werkzaam, het openbaar vervoer bereikt het Wijks busstation nog tot ver na middernacht en ook de politie gaat door met surveilleren. Als vrijwilliger werken er mensen in ons Hospice en als mantelzorger houdt je werk nooit op”.

Tijmen Baas, voormalig raadslid en fractievoorzitter zegt: “Een organisatie die ons na aan het hart ligt, De Voedselbank, wilden we ook bij de viering van “De dag van de arbeid” betrekken. We vroegen leden geld te doneren, zodat we in overleg met de vrijwilligers van De Voedselbank iets extra’s in het pakket konden stoppen. Het werd een fles –rood– sap en een zakje kersensnoepjes. Gewoon, omdat we hen die dagelijks keihard moeten knokken om rond te komen, graag wilden verwennen. Ook dat hoort bij de Dag van de Arbeid.”

Op vrijdag 3 mei waren Lex en Tijmen om 9 uur bij het uitgiftepunt in Langbroek. Beide heren hebben zich laten bijpraten terwijl ondertussen zo’n 10 vrijwilligers bezig waren de kratten te vullen. Baas zegt hierover: “Wat blijft hangen, is dat nog maar een klein percentage van de mensen die eigenlijk een voedselpakket nodig zouden hebben, er ook daadwerkelijk één krijgt. Donaties blijven daarom nog heel welkom. En laten we vooral ook niet vergeten wat en fantastisch werk de vrijwilligers doen!”

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha