Het doel van ditiswijk.nl is primair de verslaggeving van de actualiteiten in de gemeente Wijk bij Duurstede. Wij maken onderscheid tussen ingezonden brieven en redactionele artikelen. Ingezonden brieven en berichten afkomstig van vertegenwoordigers van de lokale politieke partijen worden geplaatst in de categorie 'politiek', mits de inhoud ervan past binnen het beleid van ditiswijk.nl. Ingezonden stukken m.b.t. politiek worden voorafgegaan door deze introductie. Hiermee is duidelijk dat de inhoud van het stuk de visie is van de betreffende partij en niet van de redactie. De redactie van ditiswijk.nl wil hiermee haar neutrale invalshoek waarborgen.

Wijk bij Duurstede, 27 november 2018. De tribune in de raadszaal zat vorige week bij de behandeling van het bestemmingplan voor de binnenstad helemaal vol. Inwoners en ondernemers lieten zich massaal zien en van zich horen. ´Zij uitten naast de onvrede over het bestemmingsplan wellicht een breder levend gevoel van onbehagen. Een voorbeeld is het steeds terugkerende probleem met de vuilcontainers op de Markt. Dat moet toch juist een van de parels zijn? We weten dat er al vaak aan de bel getrokken is hierover. Vandaar dat we er nu maar eens wat vragen over stellen´, meldt Jan Oechies namens de SP.

Inwoners vanuit de hele binnenstad en ondernemers klagen bij de SP al vaker over de ondergrondse vuilcontainer. Bij elk belletje krijgen betrokkenen te horen dat eraan gewerkt wordt. Toch lagen afgelopen weekeinde de vuilniszakken weer op straat. ´En dan ook op koopzondag, op en van de aantrekkelijkste plekken van de gemeente. Daar willen we toch mensen naartoe trekken? Maar kunnen blijkbaar niet eens onze eigen inwoners van dienst zijn. Dat levert steeds terugkerende irritatie op´, legt Oechies uit.

Betrokken inwoners en ondernemers zuchten en steunen en voelen zich inmiddels niet gehoord. De SP ziet wel in dat aanpassingen in deze omgeving lastig is. ´De een wilt dit en de ander wilt dat. Maar er wordt veel gepraat over de binnenstad, maar nog weinig concreets gedaan. Dat is het gevoel, ´aldus Oechies, ´Er blijven zo ook steeds groepen die niet mee kunnen praten en dan achteraf wel komen. En als ze dan wat zeggen over de containers en toch steeds vuilniszakken zien, dan worden ze moedeloos. Zeg dan gewoon, we kunnen het nog niet oplossen. Dat is ook niet goed, want vuil hoort niet op straat. Maar dan weet iedereen waar men aan toe is.´

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha