Wijk bij Duurstede, 25 september 2018. In het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van de VVD dat in januari dit jaar werd uitgegeven is te lezen: “OZB omlaag. Wij zijn voor het bevorderen van eigen woningbezit. Dit is goed voor de leefomgeving. Daarom zijn we voor het verlagen van de belasting op eigen woningbezit”.

Social media

Op Twitter en op de Facebook pagina van de lokale VVD was op 22 september te lezen: “Verhoging van de OZB was en is voor de VVD Wijk bij Duurstede - Cothen - Langbroek onbespreekbaar. De VVD zal tegen de begroting stemmen als een verhoging van de OZB daar onderdeel van uitmaakt”.

Begroting 2019

Op 21 september maakte het college (GroenLinks, PCG en VVD) via een persbericht bekend dat de begroting voor 2019 was vastgesteld. Er bleken flinke tekorten te zijn in het sociale domein. Om de inkomsten en uitgaven in evenwicht te brengen is er buiten geld uit de algemene reserve ook een belastingverhoging op de OZB nodig. Op 2 oktober wordt de begroting in de gemeenteraad besproken. Op 6 november neemt de raad een besluit over de begroting.

Regionale en landelijke media

In regionale en landelijke media was te lezen dat er op 24 september overleg zou zijn tussen de coalitiepartijen om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Vanmorgen is op de website van RTVUtrecht te lezen: "De VVD is voor goede jeugdzorg en is van mening dat deze doorgang moet vinden", schrijft fractievoorzitter Sybren van der Velden in een persverklaring. "Het is geen fijne boodschap maar op dit moment een feit. De VVD wil dat het college grip krijgt op de uitgaven in het sociaal domein, volgt de ingrepen die het college voorstaat en zal daar bovenop zitten. Gegeven de situatie is de door het college opgestelde begroting op dit moment het maximaal haalbare." (Bron: RTVUtrecht.nl)

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha