Het doel van ditiswijk.nl is primair de verslaggeving van de actualiteiten in de gemeente Wijk bij Duurstede. Wij maken onderscheid tussen ingezonden brieven en redactionele artikelen. Ingezonden brieven en berichten afkomstig van vertegenwoordigers van de lokale politieke partijen worden geplaatst in de categorie 'politiek', mits de inhoud ervan past binnen het beleid van ditiswijk.nl. Ingezonden stukken m.b.t. politiek worden voorafgegaan door deze introductie. Hiermee is duidelijk dat de inhoud van het stuk de visie is van de betreffende partij en niet van de redactie. De redactie van ditiswijk.nl wil hiermee haar neutrale invalshoek waarborgen.

Wijk bij Duurstede, 16 mei 2018. De leden van GroenLinks Wijk bij Duurstede hebben vrijwel unaniem ingestemd met het coalitieakkoord met VVD en PCG. In een open en constructieve sfeer zijn proces en resultaat besproken.

Consessies

Tijdens de formatie hebben alle partijen concessies moeten doen. Het inleveren van wind op land was een bittere pil. Uit onderzoek blijkt dat het behalen van Wijk klimaatneutraal 2030 zonder windenergie niet mogelijk is. GroenLinks staat nog onverminderd achter die doelstelling. Tegelijkertijd constateren wij dat er geen raadsmeerderheid is voor windmolens. Daarom bevat het akkoord een ambitieuze groene paragraaf. Er komt een revolverend fonds voor verduurzaming van een half miljoen tot 2022. Nieuwbouw wordt aardgasloos, energieneutraal, circulair en klimaatadaptief.

Ruimte voor innovatie

Het sociale beleid van de afgelopen vier jaar wordt voortgezet en er komt ruimte voor innovatie. De coalitie wil de voorloperspositie van Wijk behouden. Iedere inwoner krijgt de zorg die hij nodig heeft. Voor burgerparticipatie komt extra aandacht in een eigen portefeuille. Openbaar groen krijgt nog eens 100.000 per jaar extra en we blijven werken aan meer woningen. Als tweede partij van Wijk bij Duurstede neemt GroenLinks bestuurlijke verantwoordelijkheid met een akkoord dat volop ruimte biedt aan onze groene en rode ambities!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha