Wijk bij Duurstede, 19 april 2018. De contouren van een akkoord en portefeuilleverdeling voor een nieuw college van burgemeester en wethouders komt in zicht.  De onderhandelaars kiezen ervoor hun kandidaat wethouders volop mee te laten doen aan de gesprekken.

Kandidaat wethouders 

Formateur Reinout Woittiez: ‘Namens de onderhandelaars kan ik melden dat Willem Joustra (VVD), Wil Kosterman (GroenLinks) en Hans Marchal (PCG) de kandidaat wethouders zijn. Na de installatie door de gemeenteraad vormt dit beoogde wethouderteam straks samen met de burgemeester het college.’ 

Volgende week expertmeetings

De thema’s voor de verdere onderhandelingen zijn duidelijk. De komende week staan gesprekken gepland met de experts op de verschillende domeinen vanuit de Programmabegroting (sociaal domein, ruimtelijk domein, economisch domein, etc.). Waarschijnlijk volgt daarna het maken van een planning van de bijeenkomsten. Tijdens die bijeenkomsten toetsen de onderhandelaars hun ideeën aan de kennis van inwoners en maatschappelijke organisaties. (Bron: Gemeente Wijk bij Duurstede)

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha