Het doel van ditiswijk.nl is primair de verslaggeving van de actualiteiten in de gemeente Wijk bij Duurstede. Wij maken onderscheid tussen ingezonden brieven en redactionele artikelen. Ingezonden brieven en berichten afkomstig van vertegenwoordigers van de lokale politieke partijen worden geplaatst in de categorie 'politiek', mits de inhoud ervan past binnen het beleid van ditiswijk.nl. Ingezonden stukken m.b.t. politiek worden voorafgegaan door deze introductie. Hiermee is duidelijk dat de inhoud van het stuk de visie is van de betreffende partij en niet van de redactie. De redactie van ditiswijk.nl wil hiermee haar neutrale invalshoek waarborgen.

Wijk bij Duurstede, 25 maart 2018. De VVD Wijk bij Duurstede-Cothen-Langbroek start vandaag met de informatieronde onder leiding van informateur Dirk Zandleven, en spreekt alle fracties. Lijsttrekker/fractievoorzitter Sybren van der Velden : “Er is geen tijd te verliezen, er liggen belangrijke dossiers en de VVD wil zo snel mogelijk verder met het besturen van de gemeente. Dat is belangrijk voor de continuïteit naar de toekomst”.

Duiding

Doel is om alle partijen de gelegenheid te geven duiding te geven aan de uitslag. Daarnaast is het een wederzijdse verkenning om te komen tot een coalitie die de stad komende jaren kan voorzien van een goed bestuur. Sybren van der Velden : “Het is belangrijk dat we eerst praten met alle partijen. Als liberalen staan wij voor het uitgangspunt dat we beslissen met de meerderheid, met oog voor en rekening houdend met de minderheid. Dat is voor de raadsbrede samenwerking van belang voor de komende vier jaar”.

Voorkeursstemmen

De VVD is trots op het grote aantal voorkeurstemmen dat Tara Bartels, 8e op de lijst van de VVD, kreeg. De 21 jarige Langbroekse is 2e jaars student aan de European Law School. Zij dankt de kiezer voor het vertrouwen in haar. Tara ziet het als een prachtige kans en uitdaging om haar studie en het werk voor de raad te gaan combineren. Tara : “ Het is geweldig dat ik als 21 jarige een bijdrage kan gaan leveren aan het nog mooier maken van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. De VVD geeft mij de kans in een ontwikkeltraject toe te werken naar een volwaardig raadslidmaatschap”. Tara Bartels heeft ervoor gekozen om te starten in de steunfractie en daarmee actief te worden tijdens de voorbesprekingen in de gemeenteraad. Daarmee kan zij haar studie en raadswerk blijven combineren om volgend jaar ook te kunnen afstuderen. Hiermee ziet zij op dit moment af van een plaats in de gemeenteraad. Ed Speijer neemt de vierde zetel in, waarmee hij opnieuw deel zal gaan uitmaken van de VVD- fractie.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha