Het doel van ditiswijk.nl is primair de verslaggeving van de actualiteiten in de gemeente Wijk bij Duurstede. Wij maken onderscheid tussen ingezonden brieven en redactionele artikelen. Ingezonden brieven en berichten afkomstig van vertegenwoordigers van de lokale politieke partijen worden geplaatst in de categorie 'politiek', mits de inhoud ervan past binnen het beleid van ditiswijk.nl. Ingezonden stukken m.b.t. politiek worden voorafgegaan door deze introductie. Hiermee is duidelijk dat de inhoud van het stuk de visie is van de betreffende partij en niet van de redactie. De redactie van ditiswijk.nl wil hiermee haar neutrale invalshoek waarborgen.

Wijk bij Duurstede, 20 maart 2018. Er is in deze verkiezingstijd veel retoriek om het zwembad. Er zijn diverse partijen die hier het hardst om roepen! De PCG doet niet aan deze retoriek mee. Waarom niet? Het gaat om het eerlijke verhaal! Als je het aan de mensen vraagt wil toch bijna iedereen een zwembad? Wat is er dan op tegen?

In de eerste plaats zijn de afgelopen twee jaar veel onderzoeken geweest en daaruit blijkt dat een groot zwembad veel te duur is voor Wijk. Er moet jaarlijks € 250.000 van de gemeente bij of de OZB moet met zo’n acht procent verhoogd worden! Dit heeft geloof ik één partij eerlijk toegegeven… De begroting is de afgelopen collegeperiode op orde gebracht, laten we dat met elkaar zo houden!

Daarnaast zijn er in al onze omliggende gemeenten zwembaden te vinden. Hierdoor komen er uit andere gemeenten nauwelijks mensen naar een nieuw Wijks zwembad waardoor het niet rendabel is. Het ‘verzorgingsgebied’ van Wijk is te klein voor een zwembad. In de derde plaats moet de gemeente voor miljoenen garant staan, op zo’n manier zijn er wel meer grootse plannen te realiseren! Leg het risico maar bij de gemeente neer…

Ook kan er nog wat gezegd worden over het schoolzwemmen waar de scholen geen behoefte aan hebben en het vervoer wat voor ouderen al geregeld is… Ten slotte zijn er veel meer onderwerpen die om een investering vragen. Hierbij kan gedacht worden aan het onderhoud van de openbare ruimte (groen, wegen, bruggen), een nieuwe Brede School en de dienstverlening van de gemeente verder op orde brengen. Ook zijn er nog risico’s in het Sociale Domein (m.n. Jeugdzorg) die opgevangen moeten worden. Als ik met mensen in gesprek raak over een nieuw zwembad en deze argumenten naar voren breng, begrijpen ze het best.

Voor dit moment is een nieuw zwembad voor Wijk te hoog gegrepen!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha