Het doel van ditiswijk.nl is primair de verslaggeving van de actualiteiten in de gemeente Wijk bij Duurstede. Wij maken onderscheid tussen ingezonden brieven en redactionele artikelen. Ingezonden brieven en berichten afkomstig van vertegenwoordigers van de lokale politieke partijen worden geplaatst in de categorie 'politiek', mits de inhoud ervan past binnen het beleid van ditiswijk.nl. Ingezonden stukken m.b.t. politiek worden voorafgegaan door deze introductie. Hiermee is duidelijk dat de inhoud van het stuk de visie is van de betreffende partij en niet van de redactie. De redactie van ditiswijk.nl wil hiermee haar neutrale invalshoek waarborgen.

Wijk bij Duurstede, 11 maart 2018. Veel scholieren, studenten en volwassenen reizen dagelijks naar de onderwijsinstellingen en het werk. Er wordt gereisd met de auto maar ook de bus is in trek. De bussen vanuit Wijk zitten zowel 's morgens als 's avonds vol. De chauffeurs van Q-buzz en Syntus zijn druk in de weer voor de passagiers en daar heeft de PCG veel waardering voor.

Om meer mensen de bus in te krijgen is het wel nodig dat er meer snelle en goede verbindingen komen. Hier kan nog een tandje bij. De PCG heeft contact gezocht met Q-buzz en heeft zich laten informeren over allerlei zaken die spelen bij het openbaar vervoer. In veel gevallen heeft de provincie een 'dikke vinger in de pap'. Maar wist u dat de gemeente kan bepalen waar een halte moet komen? De PCG heeft zich vier jaar geleden met succes verzet tegen het verdwijnen van de spitsbuslijn 241. Deze is gelukkig, hoewel in een andere vorm, weer terug. Wat het openbaar vervoer betreft is het nodig om alert te blijven. De PCG wil dat inwoners en reizigers meer betrokken worden bij besluiten over het openbaar vervoer (bijvoorbeeld over tijden en routes).

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha