Het doel van ditiswijk.nl is primair de verslaggeving van de actualiteiten in de gemeente Wijk bij Duurstede. Wij maken onderscheid tussen ingezonden brieven en redactionele artikelen. Ingezonden brieven en berichten afkomstig van vertegenwoordigers van de lokale politieke partijen worden geplaatst in de categorie 'politiek', mits de inhoud ervan past binnen het beleid van ditiswijk.nl. Ingezonden stukken m.b.t. politiek worden voorafgegaan door deze introductie. Hiermee is duidelijk dat de inhoud van het stuk de visie is van de betreffende partij en niet van de redactie. De redactie van ditiswijk.nl wil hiermee haar neutrale invalshoek waarborgen.

Wijk bij Duurstede, 5 maart 2018. Bijna tweeënhalf jaar geleden opende Jan Burger als wethouder sport de deuren van de nieuwe sporthal en turnhal op sportpark Marienhoeve. Tevens zette hij zich met het college in om de organisatie en de financiën van Stichting Wijksport te verbeteren. Zijn opvolger, Jeroen Brouwer, ging afgelopen vrijdag met hem kijken hoe beide dingen bij de Wijkse Spelen samen kwamen. 'Buiten waren er mensen aan het schaatsen en binnen 85 kinderen aan het sporten. En dat in al die prachtige zalen en met behulp van de vrijwilligers van de verenigingen en de medewerkers van Wijksport', vertelt Brouwer.

Verdeeld over diverse sportplekken konden de kinderen meedoen aan trainingen die werden aangeboden door elf verenigingen. Kinderen konden zo hun ei kwijt bij darten, in de judohal bij karate- en kick funlessen, yoga, of een bootcamp of in de sporthallen waar zij konden badmintonnen, hockeyen, streetdance, voetballen, turnen, freerunnen, volleyballen of tennissen. 'Geweldig dat de vrijwilligers van de clubs hier tijd voor vrij maken. Zo wordt het enorm brede sportaanbod steeds beter onder de aandacht gebracht', vindt Brouwer.

De SP-ers concludeerden dat buurtsportcoach Tobias van Wijnmalen weer een goed aanbod had neergelegd. In vergelijking met de vorige sportdag, tijdens de herfstvakantie, verdubbelde het aantal deelnemers. Brouwer; 'Dat is goed. Dat laat zien dat investeringen in een goede werkorganisatie een goede stap is. Het zal uiteindelijk leiden tot meer sportdeelname, dus meer leden voor de clubs en gezondere kinderen, iets dat de gemeente graag ziet. Vrijdag was er zelfs een programma voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Zo kan iedereen meedoen.'

Burger genoot van de sportende kinderen. Uit recente cijfers over sportdeelname blijkt dat het ingezette beleid vruchten afwerpt. 'In het verleden was er nog wel eens sprake dat de sportdeelname lokaal onder het landelijke gemiddelde zit. We zitten, kijkend naar het ledenaantal, op dit moment bij elke leeftijdscategorie iets boven het landelijke gemiddelde. De basis is er met de voorzieningen goed. Nu gaan we met alle verengingen en sportstichtingen uit de gemeente kijken hoe we de komende jaren verder vooruit kunnen. De eerste gesprekken hebben we hier al over', besluit Brouwer.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha