Het doel van ditiswijk.nl is primair de verslaggeving van de actualiteiten in de gemeente Wijk bij Duurstede. Wij maken onderscheid tussen ingezonden brieven en redactionele artikelen. Ingezonden brieven en berichten afkomstig van vertegenwoordigers van de lokale politieke partijen worden geplaatst in de categorie 'politiek', mits de inhoud ervan past binnen het beleid van ditiswijk.nl. Ingezonden stukken m.b.t. politiek worden voorafgegaan door deze introductie. Hiermee is duidelijk dat de inhoud van het stuk de visie is van de betreffende partij en niet van de redactie. De redactie van ditiswijk.nl wil hiermee haar neutrale invalshoek waarborgen.

Wijk bij Duurstede, 14 februari 2018. Omdat er geruchten de ronde doen dat het restaurant van het E&E zou sluiten zocht Lodewijk Bergsma (fractie PvdA) contact met de regiomanager van Quarijn, de heer Michiel Moes. Hij vertelde het volgende: "Het restaurant gaat niet sluiten, blijft op dezelfde manier open, maar "achter de schermen" verandert er wel iets: de maaltijdbereiding die deels in de keuken van het E&E plaats vond, wordt afgestoten. De maaltijden worden dus op een andere, centrale locatie gemaakt/voorbereid. In totaal levert dit een besparing op van €600.000.

Binnen Quarijn is afgesproken dat deze €600.000 in de directe zorg gestoken wordt en niet "verdwijnt" in management en bureaucratie. Uiteindelijk heeft de cliëntenraad een zware adviserende stem over hoe en waar dit geld besteed gaat worden. Eind maart wordt dit -nu nog voorgenomen- besluit definitief."

Michiel benadrukt dat er dus voor de bewoners niets verandert. Ook nu werden al veel ingrediënten voor de maaltijden centraal ingekocht/gemaakt. Hij geeft ook aan dat voor Quarijn de hele sociale kant van het restaurant erg belangrijk is: "met elkaar in gesprek gaan, elkaar ontmoeten is een belangrijk element in de zorg. Het sluiten van het restaurant is dus daarom helemaal niet aan de orde", herhaalt hij.

Het betekent wel dat de mensen in de keuken of een andere plek krijgen of ontslagen worden en dat betekent voor de betrokkenen onrust en onzekerheid. Een aantal personeelsleden zullen binnen Quarijn weer werk vinden. En, gezien de landelijke grote tekorten bij restaurants voor het verkrijgen van (keuken)-personeel, is er goede hoop dat de anderen elders aan de slag kunnen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha