Wijk bij Duurstede, 14 mei 2018. In Utrecht zag de Wijkse Kees de uit Werkhoven afkomstige An voor het eerst. “Het klikte direct goed” weet Kees. ”Het was ook toen al dat je lang moest wachten op een woning” meldt An. De verkeringstijd duurde daardoor zes jaar. 

Trouwen

Nadat het stel een nieuwbouw huis kreeg toegewezen aan de Van Brederodestraat werden de voorbereiding getroffen voor het huwelijk. An en Kees trouwden 10 mei voor de wet in het gemeentehuis van Bunnik en op 7 juni, een maand voordat zij de sleutel van het huis kregen, in de RK kerk in Werkhoven. Ze wonen nog steeds in dezelfde woning waar ook hun dochter en zoon opgroeiden. “En als het aan mij ligt blijf ik hier nog zeker 10 jaar zitten” vertelt Kees Lachend.

Afgekeurd

Nadat Kees bij een ongeval zijn hand verbrijzelde werd hij op 35 jarige leeftijd afgekeurd. Stil gaan zitten is hij niet. Hij haalde zijn horecapapieren bij het jongerenwerk in Werkhoven. Ook heeft hij jarenlang vogels gehad en was hij lid van de lokale vogelclub. Ook was hij lid van de wielervereniging waar zijn horecapapieren goed van pas kwamen. An vult haar vrije tijd met handwerken en in de winter met puzzelen. De sjaals en omslagdoeken die zij maakt gaan naar een goed doel in het E&E.

Vogelhuisjes

Kees maakt nu vogelhuisjes die de bron zijn van de nodige verhalen en hilariteit. Zo werden bijvoorbeeld de zoon of dochter terwijl Kees in het ziekenhuis lag gebeld dat wanneer ze An gingen halen om op bezoek te komen ze uit de schuur vogelhuisjes mee moesten nemen. In het ziekenhuis kregen de huisjes een nieuwe eigenaar.

Trouwakte

Vanmiddag kwam burgemeester Poppens langs om het gouden bruidspaar namens het gemeentebestuur te feliciteren met deze bijzonder mijlpaal. Poppens overhandigde An en Kees een gewaarmerkte kopie van hun trouwakte. Samen namen ze nog even de trouwakte door en zagen nu zaken die het stel zich niet kon herinneren.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha