Wijk bij Duurstede, 18 januari 2018. De aangekondigde westerstorm was van 11.00 uur tot 12.00 uur vanmorgen op zijn krachtigst in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Op verschillende plaatsen gingen bomen om en werd schade veroorzaakt aan woningen en bedrijfspanden.

Code rood

Vroeg in de morgen was voor de provincie Utrecht nog code Oranje van kracht dit werd tegen 10.00 uur opgeschaald naar code Rood. Rond 11.00 uur werd de eerste stormschade gemeld en dit bleef doorgaan tot het einde van de middag.

Omgewaaid

Op de Amerongerwetering waaiden verschillende bomen om ook stonden diverse bomen op het punt van omvallen. Brandweer en diverse medewerkers van de buitendienst verwerkte de beschadigde bomen tot handzame blokken. De Amerongerwetering  is tot vrijdag 19 januari rond 12.00 uur dicht.

Schade

Op het industrieterrein kwamen zonnepanelen los van een bedrijf. In verschillende wijken vielen schuttingen, daken en gevelplaten ten prooi aan de storm waardoor schade ontstond. Langs de Singel, in het Dorestad plantsoen en naast de Romeinenbaan waaiden bomen om. Het zal enige dagen duren voor alle omgewaaide bomen zijn opgeruimd. Een korte videoimpressie van het opruimen van de bomen langs de Amerongerwetering en foto's van de gevolgen van de storm gemaakt door lezers zijn te zien op onze Facebook pagina.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha