Wijk bij Duurstede, 10 januari 2018. In 2013 werden structurele oplossingen voor het landbouwverkeer op de provinciale wegen niet meegenomen in de plannen voor het groot onderhoud aan de N-227 in Langbroek. Deze problematiek speelt in de hele provincie was toen het antwoord op vragen en oplossingen moeten, werd in een persbijeenkomst op 28 februari 2013 verteld, nog nader worden uitgewerkt. Verwacht werd toen dat er een plan met integrale aanpak voor de gehele provincie voor het einde van 2013 gereed zou zijn.

Proef

Op 4 augustus 2017 liet het college weten een proef met landbouwverkeer op de provinciale wegen te willen. Hierover gingen de wethouders Hans Marchal en Jeroen Brouwer in gesprek met Gedeputeerde mevrouw Verbeek-Nijhof. Op 5 augustus stelde de lokale VVD vragen over deze proef.

Gratis les in verkeersveiligheid 

Op de website van de provincie is te lezen: “Komend voorjaar gaan zo’n 250 jonge trekkerchauffeurs en bestuurders van andere landbouwvoertuigen uit de provincie Utrecht op cursus. In twee dagen worden ze op kosten van de provincie Utrecht getraind om veiliger met landbouwvoertuigen op de openbare weg te rijden. Het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV) verzorgt de trainingen, waarbij verkeersveiligheid in relatie tot kwetsbare fietsers centraal staat”.

In 2019 weer

De training bestaat uit twee dagen waarbij theorie en praktijk nauw verweven zijn. Er is veel belangstelling voor deze training. De 250 beschikbare plaatsen in 2018 zijn dan ook al vrijwel volledig bezet. In 2019 is er weer ruimte voor nieuwe cursisten uit de provincie Utrecht. Zij kunnen zich aanmelden per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij het NIV.

Aantal slachtoffers te laten dalen

De provincie neemt de kosten van de trainingen voor haar rekening omdat dit een onderdeel is van het beleid om het aantal verkeersslachtoffers te laten dalen. (bron: provincie-utrecht.nl)

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha